[ad_1]

Op 18 maart 2022 vloog de toegewijde openbare verdediger van Los Angeles, Eyvin Hernandez, naar Colombia voor een welverdiende vakantie. In Medellín raakt hij bevriend met een vrouw en stemt ermee in haar te vergezellen naar Cucuta, een stad aan de Colombiaans-Venezolaanse grens. Bij Cucuta ging het mis. Nadat ze onvrijwillig Venezuela waren binnengekomen, werden Eyvin en zijn metgezel bij de grens in het nauw gedreven door gewapende mannen, die hen om geld vroegen dat ze niet hadden voordat ze ze handboeien omdeden en een capuchon opdeden, achter in een busje gooiden en naar een detentiecentrum vervoerden.

Wat een korte reis naar Colombia had moeten worden, veranderde in een nachtmerrie van een jaar voor Eyvin, die nog steeds onterecht en willekeurig wordt vastgehouden door de Algemene Directie van Militaire Contraspionage – de veiligheidstroepen achter willekeurige detenties in Venezuela – in een maximaal beveiligde militaire gevangenis in Caracas. Hij riskeert 16 jaar voor spionage; Uit rechtbankverslagen blijkt dat hij geen wapens of drugs bij zich had toen hij werd gearresteerd. Maar de echte reden voor zijn detentie is een berekend geopolitiek schaakspel, waarin Eyvin een pion is die verstrikt raakt in de verslechterende relatie tussen de VS en Venezuela – een politieke achtergrond die hem natuurlijk niet aangaat.

Dat Eyvin blijft wegkwijnen achter de tralies in Venezuela is geen verrassing, gezien de beruchte mensenrechtensituatie. Maar nu we de eerste verjaardag van zijn detentie naderen, roepen we de Amerikaanse regering nogmaals op om Eyvin naar huis te halen en ervoor te zorgen dat geen enkele Amerikaan willekeurig wordt opgesloten, in binnen- of buitenland.

Maanden na de arrestatie van Eyvin drong een grote gemeenschap van familie, vrienden, voormalige klasgenoten van de rechtenstudie en collega-advocaten er bij president Joe Biden op aan hem naar huis te halen. Toen Brittney Griner in december werd vrijgelaten, na 294 dagen in een Russische gevangenis te hebben doorgebracht, verheugden we ons met de rest van de Eyvin Hernandez naar huis brengen coalitie, die wordt geleid door een van ons, Henry Martinez, de broer van Eyvin. Het nieuws had ons een sprankje hoop gegeven voor Eyvin. De roep om zijn vrijlating ging door, met de Nationale Vereniging voor Openbare Defensie zijn stem toevoegend om te eisen dat Biden handelt, naar aanleiding van brieven van staats- en federale wetgevers en leiders van Californië en nationale openbare defensiebureaus. Met het begin van de feestdagen hoopten we op een kerstwonder: dat Eyvin terug zou zijn in Los Angeles, staande bij een versierde boom, omringd door zijn ouders, broers, neven en nichten.

Maar toen de 12 dagen tot Kerstmis een voor een voorbijgingen, maakte de realiteit ons nuchter. In januari, toen Roger Carstens, de speciale gezant van de Amerikaanse president voor gijzelingen, Henry bezocht, stond er nog steeds een kerstboom omringd door treinrails in de hoek. Er waren cadeautjes geopend, maar zonder Eyvin.[ad_2]