[ad_1]

Xavier Becerra, minister van Volksgezondheid en Human Services, schond de Hatch Act nadat hij had gepleit voor de verkiezing van een Democraat, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Speciaal aanklager Henry J. Kerner zei in een brief aan president Joe Biden dat Becerra “in zijn officiële hoedanigheid” sprak tijdens een prijsuitreiking in september 2022, waarmee hij de wet overtrad.

“Zoals uitgelegd in het bijgevoegde rapport, heeft de CSO geconstateerd dat secretaris Becerra de Hatch Act heeft geschonden door zijn steun uit te spreken voor de herverkiezing van senator Alex Padilla terwijl hij in zijn officiële hoedanigheid sprak op het jaarlijkse gala van de Congressional Hispanic Caucus Institute awards op 15 september 2022″, schreef Kerner.

“Bij het houden van zijn toespraak heeft minister Becerra op ontoelaatbare wijze zijn persoonlijke electorale voorkeur gemengd met officiële opmerkingen”, vervolgt de brief. “Terwijl federale werknemers hun steun mogen betuigen aan kandidaten wanneer ze op persoonlijke titel spreken, verbiedt de Hatch Act werknemers dit te doen wanneer ze spreken als overheidsfunctionaris.”

“Met de presidentsverkiezingen die volgend jaar naderen, biedt dit rapport de mogelijkheid om schendingen af ​​te schrikken door federale werknemers op alle niveaus te herinneren aan de beperkingen van de Hatch Act.” (GERELATEERD: Biden HHS-secretaris kan niet zeggen hoeveel overheidsmedewerkers daadwerkelijk komen werken in federale gebouwen)

Becerra zei dat hij spijt had van zijn “onbedoelde overtreding”, aldus Becerra De Washington Post.

“Hoewel ik me destijds niet realiseerde dat mijn kant-en-klare opmerkingen over mijn persoonlijke stemintenties in strijd waren met de Hatch Act, begrijp ik nu waarom ze niet waren toegestaan.”[ad_2]