[ad_1]

Dit is een fragment uit The Buzzer, de dagelijkse elektronische nieuwsbrief van CBC Sports. Blijf op de hoogte van sportnieuws door je hier te abonneren.

Hoewel de beste basketballer van het land en een goede rolspeler vorige week werd uitgeschakeld toen Shai Gilgeous-Alexander en Oklahoma City Thunder van Lu Dort hun kwalificatieduel in Minnesota verloren, zijn er nog zes Canadezen in leven in de NBA-play-offs. Hier is een blik op hen, met een focus op de vier die de belangrijkste rollen spelen:

Jamal Murray (Denver Nuggets)

Nadat hij zijn laatste twee seizoenen geruïneerd zag worden door een verwoestende knieblessure, maakte de 26-jarige doelverdediger zondagavond een klinkende comeback in de play-offs. Murray scoorde 24 punten in het hoogste seizoen en deelde acht assists uit toen Denver met de beste plaatsing Minnesota met 109-80 versloeg in de opener van de Western Conference-serie.

Het was Murray’s eerste optreden na het seizoen sinds zijn doorbraak in de bubbel van 2020, waar hij een paar wedstrijden van 50 punten en nog twee met minstens 40 speelde om Denver te helpen de laatste vier te bereiken. Met Murray’s gezonde en onvergelijkbare grote man Nikola Jokic die zijn derde opeenvolgende MVP-onderscheiding in de wacht sleepte, zouden de Nuggets dit jaar helemaal door kunnen gaan.

Onder de Timberwolves die Murray en Jokic in de weg staan, is de Canadees Nickeil Alexander-Walker. Hij werd gepromoveerd tot de basisopstelling voor de play-in-wedstrijd van vrijdag vs. Gilgeous-Alexander en de Thunder reageerden met 12 punten en zes assists om zijn neef te elimineren. Alexander-Walker startte ook Game 1 vs. Denver en had zeven punten.

Andrew Wiggins (Golden State Warriors)

Opmerkelijk getalenteerd, bewonderenswaardig onbaatzuchtig maar enigszins verlegen, werd Wiggins slecht gekozen als franchisespeler door Minnesota nadat hij nummer 1. 1 overall was geworden in het ontwerp van 2014. De slimste Warriors maakten Wiggins een deel van Steph Curry’s ondersteunende cast nadat hij hem in 2020 had verhandeld , en de Canadees floreerde in die rol in de play-offs van vorig jaar. Naast Curry was Wiggins misschien wel de belangrijkste reden waarom Golden State zijn vierde kampioenschap in acht jaar won, en de Warriors beloonden hem met een contractverlenging van vier jaar, US $ 109 miljoen.

Maar halverwege februari kwam er een einde aan de goede tijden voor Wiggins toen hij vrijaf nam van het team (blijkbaar omdat zijn vader te maken had met een ernstig gezondheidsprobleem) dat duurde tot het einde van het reguliere seizoen. Vanwege zijn roest brachten de als zesde geplaatste Warriors Wiggins van de bank in hun playoff-opener tegen. Neen. 3 Sacramento, en het heeft ze misschien de wedstrijd gekost, want de verrassende Kings wonnen een 126-123 thriller in hun eerste playoff-optreden in 17 jaar. Wiggins keerde gisteravond terug naar de basisopstelling voor Game 2 en scoorde 22 doelpunten, maar Golden State verloor nog steeds.

Fans die enthousiast zijn over het ontsnappen uit Sacramento, zouden de kampioenen moeten helpen om thuis te komen voor Game 3 van deze zeer vermakelijke serie. Maar ze lopen het risico overweldigd te worden door een jongere, hongeriger Kings-ploeg, waaronder de Canadese bewaker Trey Lyles. Na dit seizoen gemiddeld 7,6 punten van de bank te hebben gehaald, scoorde Lyles er 16 in de Game 1-overwinning op Golden State voordat hij een kippenei plaatste in de overwinning van gisteravond.

RJ Barrett (New York Knicks)

Nu hij in zijn vierde profseizoen zit nadat hij als derde overall eindigde in de draft van 2019, is het nog steeds onduidelijk wat er van Barrett zal worden. De 22-jarige vleugelspeler scoorde dit seizoen gemiddeld 19,6 punten, maar dat was iets minder dan vorig jaar en hij is nog steeds een grillige schutter en onbetrouwbare verdediger voor een man die binnenkort $ 26 miljoen per jaar zal krijgen.

New Yorkse fans zijn notoir meedogenloos tegenover getalenteerde spelers die grote contracten niet nakomen, vooral als ze falen in de play-offs. Barrett zou daarom in de hete stoel kunnen zitten na slechts zeven punten te hebben gescoord op een ellendig 2-van-12 schot in Game 1 in Cleveland. De overwinning van New York met 101-97 heeft de critici misschien voorlopig op afstand gehouden, maar Barrett moet meer doen om ze te kalmeren in Game 2 vanavond.

Dillon Brooks (Memphis Grizzlies)

De gruizige agitator heeft dit seizoen gemiddeld 14,3 punten en talloze aangevinkte tegenstanders behaald voor een Memphis-team dat de nummer 1. 2 zaad in het Westen veroverde ondanks de schorsing van acht wedstrijden van de ster Ja Morant voor het zwaaien met een pistool op Instagram. Brooks’ lijst met spraakmakende vijanden omvat Warriors-sterren Draymond Green en Klay Thompson, Cleveland’s Donovan Mitchell en nu LeBron James, van wie Brooks zei dat hij “het niet erg zou vinden om te spelen” in de eerste ronde.

Brooks kreeg zijn wens, maar LeBron juichte met 21 punten en 11 rebounds in de Lakers’ Game 1-overwinning op zondag. Brooks had 15 ineffectieve punten en vier borden voor Memphis, wat onzeker is over de status van Morant voor Game 2 vanwege een handblessure die hem beperkte tot slechts 18 punten in Game 1. De Grizzlies zitten sinds een gescheurde achillespees vorige maand zonder de Canadese aanvaller Brandon Clarke (10 punten per wedstrijd).

[ad_2]