[ad_1]

“De vraag is, hoe lang duurt het voordat ze terugkomt? Dus als het drie maanden is, ik weet het niet, wordt het een heel moeilijke vraag. Als het een paar weken duurt? Dat vind ik prima”, zei senator. John Hickenlooper (D-kleur.). “Ik ga haar op de een of andere manier niet onder druk zetten. Maar ik denk, weet je, als het maanden en maanden gaat duren? Ik denk… dat ze haar eigen strengste criticus zal zijn.”

sen. Lindsey Graham (RS.C.) blokkeerde dinsdagmiddag het verzoek van senaatsleider Chuck Schumer om unanieme toestemming om de senator toe te voegen. Ben Cardin (D-Md.) tijdelijk in de rechterlijke commissie. In theorie zou dat een stemming over de kwestie kunnen uitlokken, maar de Democraten hebben niet de 10 GOP-stemmen die ze nodig zouden hebben om verder te komen.

“Het is een handvol rechters waar je geen stemmen voor kunt krijgen”, zei Graham.

De Republikeinen maakten maandag inderdaad duidelijk dat ze het verzoek van Feinstein om tijdelijk terug te treden uit het gerechtelijk panel, zouden afwijzen. Voorzitter Dick Durbin (D-Ill.) heeft de stemmingen van de commissie over de juryleden herhaaldelijk moeten uitstellen sinds de afwezigheid van Feinstein eind februari.

Nu hebben de Democraten grotendeels geen opties meer. En Schumer zei dinsdag weinig en weigerde deel te nemen aan een ontslaggesprek. De toekomst van Feinstein werd volgens verschillende senatoren dinsdag niet besproken tijdens de lunch van de Democraten.

“Haar en ik hoop dat ze heel snel terugkomt”, zei Schumer, die vrijdag met Feinstein sprak.

Tenzij Feinstein terugkeert of aftreedt, kunnen de Democraten alleen maar wachten. De ambtstermijn van Feinstein loopt eind 2024 af en haar kantoor benadrukte dinsdag de verklaring van vorige week waarin ze zei dat ze verwacht terug te keren.

Dit is niet de eerste keer dat Democraten worstelen met lastige vragen over de loopbaan van de 89-jarige Feinstein. Ze stond onder druk om tijdens het presidentschap van Donald Trump af te treden als de beste democraat van de Judiciary Committee en gaf uiteindelijk gehoor aan die eisen. Ze gaf ook de rol van senaat pro tempore door, wat haar, als de hoogste senator in de meerderheidspartij, in de presidentiële lijn van opvolging zou plaatsen.

Nu verwachten de Democraten dat ze haar eigen gezondheid zwaar zal belasten, aangezien ze haar rijke politieke erfenis dreigt te overschaduwen. sen. Patty Murray (D-Wash.), die nu pro tempore is en in hetzelfde jaar als Feinstein werd gekozen, zei dat ze “er volledig van overtuigd was dat [Feinstein] zal de juiste beslissing nemen voor zijn staat en zijn land.”

“De volgende stap is aan senator Feinstein. Hopelijk betekent dat dat ze snel bij ons terugkomt”, zei Durbin. Over de vraag of ze moet aftreden, voegde Durbin eraan toe: ‘Het is haar beslissing. Ze heeft een opmerkelijke carrière in de senaat achter de rug. Ik ga die beslissing niet nemen of zelfs maar voorstellen.’

In het openbaar heeft het Witte Huis zich aangesloten bij andere Democraten en zegt dat Feinstein een kans verdient om te herstellen en zijn eigen beslissingen over zijn carrière te nemen.

“Het is een beslissing die ze moet nemen – als het om de toekomst gaat, haar toekomst”, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre.

Andere democraten stuitten merkbaar op het idee dat Feinstein zou moeten worden geschorst of dat de partij zou praten over aftreden. Ten minste drie House Democrats hebben al gezegd dat Feinstein moet aftreden, hoewel er nog geen senatoren bij zijn gekomen.

sen. Joe Manchin (DW.Va.) noemde de ontslagtoespraak van de Democraten “zeer egoïstisch”.

“Andere mensen hebben andere redenen en zorgen waarom ze hier niet kunnen zijn”, zei Manchin, verwijzend naar een reeks gezondheidsproblemen die andere senatoren onlangs buitenspel hebben gezet. “We hebben ze nooit gevraagd om af te treden.”

De Democratische leiding van het Huis geeft Feinstein dezelfde speelruimte, met nr. 3 vertegenwoordiger. Piet Aguilar (D-California) zegt dinsdag dat ze haar eigen schema moet bepalen. Hij voegde er echter aan toe dat naarmate de strijd tegen het schuldenplafond escaleert in het Congres, “onze verwachting als huisdemocraten is dat elke senator zal moeten deelnemen.”

Maar met de speciale verantwoordelijkheid van de Senaat om kandidaten te bevestigen, is het probleem al acuut in het hele Capitool.

Nu Feinstein afwezig is en de Republikeinen weigeren haar tijdelijk te helpen vervangen, staat de Judiciary Committee nu vast, waardoor sommige Democratische kandidaten verlamd raken. Er zijn 15 rechters die geslaagd zijn voor een hoorzitting – die zonder Feinstein kan worden gehouden – en wachten op een stemming van het panel, volgens cijfers van de American Constitution Society.

Toch zijn er al 18 rechters door de commissie gegaan en kunnen ze op de senaatsvloer stemmen, van wie sommigen misschien verder kunnen zonder de Californische democraat.

Je kunt je afvragen of de GOP zelfs de plek van Feinstein in de rechterlijke macht zou vullen als ze aftreedt, gezien het feit dat het herstel van de meerderheid van de democraten in het panel hen in staat stelt om eenzijdig genomineerden te bevestigen. sen. Jon Tester (D-Mont.) zei: “of ze nu ontslag neemt of niet, het maakt geen verschil.”

Maar sen. John Corny (R-Texas), lid van het gerechtelijk comité en advocaat voor leider van minderheden Mitch McConnelzei dat Republikeinen een vacature in de Senaat anders kunnen zien dan het verzoek van Feinstein om een ​​tijdelijke vervanger te zoeken.

“Traditioneel is dat wanneer de resolutie is gewijzigd – wanneer iemand niet langer in staat is om te dienen,” zei Cornyn. “Er is nooit een precedent geweest voor een tijdelijke vervanging, zoals ik het begrijp. Dus als de omstandigheden zouden veranderen, neem ik aan dat het precedent van toepassing is.”

Feinstein stemde voor het laatst in de Senaat op 2 februari. 16, het begin van een periode waarin McConnell en Sen. John Fetterman (D-Pa.) miste ook veel tijd. McConnell en Fetterman zijn sindsdien teruggekeerd, wat de druk op Feinstein vergroot. Dat bestond natuurlijk al gedeeltelijk omdat zijn afwezigheid de enige was die de Democraten verhinderde bepaalde gerechtigheid te bevestigen, het allerbelangrijkste dat de partij eenzijdig kan bereiken tijdens een verdeelde regering.

Manchin smeekte Durbin om rechters naar de grond te sturen die tweeledige steun hebben, wat zou toestaan Schumer verhuizen om meer genomineerden te bevestigen, maar zou ook een handvol meer controversiële genomineerden isoleren. Durbin zei dat hij nog niet besloten heeft om dit te doen.

Nicholas Wu heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]