[ad_1]

Herplaatste democratische staatsvertegenwoordiger uit Tennessee. Justin Jones droeg dinsdag een kist ter grootte van een kind naar het Tennessee State Capitol uit solidariteit met demonstranten.

Capitool beveiliging hengel Jones om de kist ter grootte van een kind naar de kamers van het huis te vervoeren als onderdeel van een “Morele maandag» Demonstratie georganiseerd door de activist Mgr. William J. Barber II. Het gebaar was bedoeld om tegen te protesteren Huisrekening 1202waardoor leraren en schoolpersoneel verbeterde wapenvergunningen zouden kunnen krijgen om verborgen wapens op schoolterreinen te dragen. (GERELATEERD: Tennessee House stemt om twee Dem-leden op te starten die zich bij Mob hebben aangesloten bij het Capitol-protest)

“Wetgevers zijn terug, maar naar behoren gekozen wetgevers terugbrengen naar hun zetels lost het probleem niet op”, zei Barber. gezegdvolgens ABC News.

Jones en zijn collega-vertegenwoordiger van de Democratische staat. Justin Pearson heeft gewonnen nationale aandacht nadat hij op 6 april uit het Huis van Afgevaardigden van Tennessee was gezet wegens deelname aan protesten tegen wapenbeheersing in het Capitool. Jones en Pearson waren toen vernieuwd door hun lokale overheden een week later.

De protesten die Republikeinse wetgevers ertoe brachten Jones en Pearson te deporteren, kwamen als reactie op een massale schietpartij op school in Nashville, dat op 27 maart het leven kostte aan drie volwassenen en drie kinderen. Dinsdag droegen demonstranten zes doodskisten naar het State Capitol voor staan ​​voor de slachtoffers gedood. Belangengroepen voor wapenbeheersing Moms Demand Action en Tennessee Students Demand Action zijn ook geweest zou hebben in de wacht.

Terwijl hij in de kamers sprak, beweerde Jones dat hij en de demonstranten op slot zaten en dat de propkisten bedoeld waren om een ​​boodschap uit te zenden over het belang van wapenbeheersingsbeleid.

“Ik hoop, meneer de president, dat deze kist die buiten staat een duidelijk signaal afgeeft over wat er in dit orgaan gebeurt. We bestendigen het beleid van de dood”, Jones gezegd.[ad_2]