[ad_1]

Als fan van Leafs voelt het wachten op de puck voor de eerste play-offwedstrijd van het team voor de Stanley Cup veel op de verwachting voor kerstochtend – alleen is er een kans dat de Kerstman hem in het gezicht slaat omdat hij altijd in hem gelooft.

I tweette dit bericht vorig jaar, en het sentiment klopt nog steeds. Voor fans van dat verdomde hockeyteam uit Toronto, dat is min of meer de plot van marmot dag: Nogmaals, het is april en de Leafs staan ​​op het punt om te beginnen aan een felbevochten eerste ronde serie met de Tampa Bay Lightning. Maak kennis met de nieuwe baas, zoals de oude baas – zonsopgang, zonsondergang.

Elk jaar sjokken Leaf-fans naar hun tv (of Scotiabank Arena, voor de rijken onder ons) en hopen dat het deze keer anders zal zijn, dat het team niet de rol speelt van Lucy die de voetbal vasthoudt terwijl we Charlie Brown spelen , biddend dat we niet plat op haar rug eindigen terwijl andere fanbases met vingers wijzen en lachen.

Neem nu wat ik hier zeg met een korreltje zout. Ik ben geen sportjournalist en doe ook geen verslag van het team – in dat geval ben ik een verheerlijkte fan met een thesaurus, zonder kennis van de interne werking van de organisatie.

Wat ik echter heb, zijn jaren van lijden tot mijn beschikking. Nu weet ik wat je denkt: lijden? Het is een beetje extreem. Is niet alle sport in wezen een collectieve pijn die wordt gevoeld door een groep mensen die soortgelijke logo’s dragen, afgewisseld met vluchtige vlagen van intense vreugde?

Dat is het probleem: voor Leafs-fans, waar is onze vreugde? Waar is de levensvreugde die het lijden de moeite waard maakt?

Een paar lichtpuntjes

Natuurlijk waren er hier en daar kleine glimpen. Na een decennium van absolute middelmatigheid trokken de Leafs in 2016 het uitzonderlijke talent Auston Matthews aan. Hij heeft nu het teamrecord voor de meeste doelpunten in één seizoen, met 60 in 2021-22.

Het team presteerde in 2017 als een vervelende underdog en haalde niet alleen de play-offs met een zeer groene selectie, maar duwde de krachtpatser Washington Capitals naar zes wedstrijden. The Leafs hadden vorig jaar ook een record voor het beste seizoen van het team en verzamelden 115 punten. Dit team is onmiskenbaar getalenteerd.

Mannelijke atleet kijkt terug terwijl hij op het ijs schaatst, wachtend op een pass in een NHL-wedstrijd.
Maple Leafs-aanvaller Ryan O’Reilly, links, was een van de grootste aanwinsten van het team op de handelsdeadline. (Claus Andersen/Getty Images)

Maar voor elke onderscheiding is er een berg adembenemende verbrijzelingen en brandwonden. Deze organisatie komt gewoon niet verder dan de eerste ronde van de play-offs en verloor de afgelopen jaren van de Bruins (twee keer), Canadiens (na een 3-1 voorsprong in de reeks), Columbus (in één ronde van play-in pandemie die ‘ t echt zelfs de play-offs) en bij de eerder genoemde Lightning vorig jaar.

In een ramp die aan het ongelooflijke grenst, slaagden de Leafs er zelfs in een reguliere seizoenswedstrijd te verliezen toen ze speelden tegen een voormalige Zamboni-piloot die voor de organisatie werkte in het net van de tegenstander. En voor de liefde van mijn gezond verstand, laat me niet beginnen over de 2013 “het was 4-1” inzinking tegen de Bruins.

Ik begrijp waarom andere fanbases zich opstapelen, genietend van deze David vs. Goliath-achtige situatie waarin Goliath blijft struikelen en op zijn eigen zwaard valt.

Leafs algemeen directeur Kyle Dubas.
De algemeen directeur van Maple Leafs, Kyle Dubas, heeft momenteel geen contract voor volgend seizoen en veel hangt af van de uitkomst van de play-offs van zijn team dit seizoen. (Bruce Bennett/Getty Images)

Dit team wordt beschouwd als een van de beste winnaars in de competitie. Blauw-witte truien nemen de ijsbanen over als de Leafs in de stad zijn (ik kijk naar jou, Ottawa), maar Scotiabank Arena voelt soms als een mortuarium, omdat de pakken in de onderste kom enthousiasme veinzen (als ze dat zijn) zelfs helemaal niet op hun stoelen), terwijl luidere fans worden verbannen naar “goedkope” stoelen, of Buffalo’s trektocht. Het is een team (en fanbase) dat gemakkelijk te bespotten is – allemaal gebral zonder de resultaten om het te staven.

Win alsjeblieft gewoon een ronde

Meer dan eens hebben mensen me gevraagd waarom ik niet gewoon een ander team kies om aan te moedigen. Als dat een optie was, denk je niet dat ik dat zou doen? Kiezen om achteraf een Leafs-fan te zijn, zou hetzelfde zijn als een tijdmachine hebben en een kaartje boeken voor de eerste reis van de Titanic. Tussen mijn vader die zijn eigen vervloekte fandom doorgaf en opgroeide rond St. John’s Maple Leafs in de jaren ’90, had ik geen schijn van kans.

Een mannelijke ijshockeyspeler slaat zijn rechterarm om de schouder van een teamgenoot terwijl fans achter het glas juichen.
Het lot van de Leafs in de play-offs zal ongetwijfeld worden beïnvloed door de prestaties van sterspelers als Auston Matthews, links, en Mitch Marner, rechts. (Frank Gunn/De Canadese pers)

Ik weet dat het klinkt alsof ik het ronduit over het team heb, maar in werkelijkheid zou ik heel blij zijn als ze zouden winnen. Natuurlijk moest ik de afgelopen jaren een beetje afvallen als verdedigingsmechanisme om mijn eigen gezond verstand te behouden – maar die muren zouden afbrokkelen met een serieoverwinning op Tampa.

En dat is eigenlijk alles wat ik wil. Een ronde. Een overwinning. Ruim een ​​week om mijn favoriete team aan te moedigen tijdens de play-offs.

Ik weet dat andere fanbases waarschijnlijk zouden spotten met die verklaring. Waarom wens je geen kopje? En ze zouden gelijk hebben, de bar is hier op de vloer – maar dat zou tenminste de commentarensectie trollen ertoe brengen om wat nieuw materiaal te vinden.

Alles wat ik wil is een teken van vooruitgang, Leafs. Misschien zal ik dit jaar verdrietig in de tweede ronde veranderen.[ad_2]