[ad_1]

Een ‘geschokt’ Aberdeen heeft om een ​​heronderzoek gevraagd nadat zijn beroep tegen de rode kaart van Graeme Shinnie tegen Ross County was afgewezen.

Ook de schorsing van de 31-jarige middenvelder werd teruggebracht van drie naar vier wedstrijden door een Schotse FA-rechtbank.

Hij mag dit doen als hij van mening is dat een beroep geen kans van slagen heeft, een vertragingstactiek is of lichtzinnig is.

“We vragen publiekelijk aan de Schotse FA om onze oproep dringend te herzien met een nieuw panel”, aldus de website van de club.

“De regels van de Schotse voetbalbond verbieden ons om in het openbaar commentaar te geven op dergelijke beslissingen, maar omdat we beschuldigd zijn van het maken van een lichtzinnig beroep, moeten onze supporters weten dat dit niet alleen beledigend is voor de club, maar ook buitengewoon oneerlijk en totaal verkeerd. Om nog een wedstrijdverbod toe te voegen.” lijkt belachelijk hard en onnodig.”

Scheidsrechter Euan Anderson was door VAR-functionarissen naar de monitor van het veld geroepen om Shinnie’s tackle op County-verdediger Jack Baldwin op vrijdag te beoordelen en, na bestudering van het bewijsmateriaal, stuurde hij de middenvelder weg.

“Uiteindelijk hebben we besloten in beroep te gaan in de overtuiging dat het de verdienste en een kans op succes had, nadat we de beelden herhaaldelijk hadden bekeken, naar verschillende professionele experts over de kwestie hadden geluisterd en het met de speler en manager hadden besproken”, aldus Aberdeen.

“Bij het doen van onze oproep hebben we het afgelopen half jaar ook gekeken naar soortgelijke tackles in de Schotse Premiership waar zeker twee spelers die onbedoeld een tegenstander betrapten in het vervolg op een tackle en na de recensies van de VAR een rode kaart kregen.” hun schorsing is in hoger beroep ongedaan gemaakt en hun schorsingen ongedaan gemaakt.

“Elk beroep wordt op zijn eigen merites behandeld, wat betekent dat er geen eerdere zaak/beroepsbeslissing wordt overwogen.

“Honderden jaren lang heeft het rechtssysteem zaken uit het verleden als bewijsmateriaal gebruikt en erop vertrouwd. Wij zijn van mening dat het weglaten van deze belangrijkste bevindingen uit eerdere beroepsprocedures de consistentie van de besluitvorming zal blijven aantasten.

De wedstrijd in Dingwall was Shinnie’s eerste terugkeer uit schorsing, waarbij de middenvelder voor het eerst in zijn carrière van het veld werd gestuurd voor twee gele kaartfouten in de overwinning op St Johnstone eerder deze maand.

Voormalig topscheidsrechter Stuart Dougal zei tegen BBC Scotland’s The VARdict: “Er zit genoeg in deze uitdaging, als de scheidsrechter het niet heeft gezien, om het te verdienen om de scheidsrechter te passeren voor de blik opnieuw.

“Als ik scheidsrechter was in deze wedstrijd, is het de hele dag een rode kaart. Voor degenen die niet denken dat het de hele dag een rode kaart is, ze moeten met de tijd meegaan.”

Aberdeen

[ad_2]