[ad_1]

Het bevel van het 5th Circuit, dat de FDA-beoordelingen van de distributie van mifepriston in 2016 en 2021 opschortte, zou “effectief cruciale waarborgen herstellen die de FDA ooit nodig achtte om vrouwen te beschermen tegen de risico’s die inherent zijn aan chemische abortus”, aldus de Alliance Defending Freedom-briefing. . .

De DOJ betoogde in haar briefing dat de beslissing van Kacsmaryk de afhankelijkheid van de gezondheidszorgsector van FDA-goedkeuringen verstoorde en in strijd was met een beslissing van de Washington District Court om de status quo inzake de mifepriston voor 17 staten en het District of Columbia te handhaven, aldus de regering-Biden.

“Als ze van kracht worden, zouden de lagere rechterlijke bevelen het wetenschappelijke oordeel van de FDA dwarsbomen en het wijdverbreide vertrouwen ondermijnen in een gezondheidszorgsysteem dat uitgaat van de beschikbaarheid van mifepriston als alternatief voor omslachtigere en invasievere chirurgische abortussen”, zegt het DOJ-bestand .
Congres

Een groep van 147 Republikeinse wetgevers diende dinsdag een korte dinsdag in ter ondersteuning van uitspraken van lagere rechtbanken, waarin ze pogingen om mifepriston te dereguleren een “gevaarlijk spel met de gezondheid en veiligheid van vrouwen en meisjes” noemden.

“Door de reikwijdte van haar door het Congres geautoriseerde autoriteit te overschrijden, heeft de FDA de openbare beleidsbelangen van het Congres op het gebied van patiëntveiligheid ondermijnd”, stelt de brief, die verder stelt dat “in wezen chemische abortusmedicijnen ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s vormen voor vrouwen en meisjes FDA-deregulering van drugs verergert deze risico’s alleen maar.

[ad_2]