[ad_1]

Rusland is uitgesloten van kwalificatie voor het olympisch basketbaltoernooi voor heren volgend jaar in Parijs, zo maakte internationaal basketbalbestuursorgaan FIBA ​​dinsdag bekend.

De beslissing werd algemeen verwacht, aangezien de FIBA ​​Russische teams kort na de invasie van Oekraïne vorig jaar schorste van internationale wedstrijden. Het Internationaal Olympisch Comité is er voorstander van dat individuele atleten uit Rusland en zijn bondgenoot Wit-Rusland als neutraal kunnen strijden, maar niet als nationale teams, zoals in basketbal.

De wereldranglijst van Rusland was hoog genoeg om dit jaar deel te nemen aan olympische pre-kwalificatietoernooien, maar die plek zal worden gegeven aan Bulgarije als het op één na hoogst gerangschikte Europese team, zegt FIBA ​​in een verklaring die de aanbevelingen van het IOC citeert.

Het Russische damesteam miste de kwalificatie al toen ze vorig jaar werden geschorst voor de WK- en EuroBasket-kwalificatie. Wit-Rusland kan zich niet kwalificeren voor heren- of damesteams.

Er was dinsdag geen informatie van FIBA ​​over 3-tegen-3-basketbal, wat ook een olympisch evenement is.

[ad_2]