[ad_1]

Het Huis was dinsdag niet in staat om een ​​tweederde meerderheid te verzamelen om het veto van president Biden op wetgeving terzijde te schuiven om de uitgebreide autoriteit van de Environmental Protection Agency over waterwegen en wetlands teniet te doen, wat een overwinning opleverde voor de klimaatagenda van de president.

Het congres keurde eerder deze maand door de Republikeinen geleide wetgeving goed die de heerschappij van de heer Biden over kleine waterwegen tot zinken bracht, de zogenaamde Waters Rule of the United States (WOTUS).

Critici waren bang dat de regel landbouwgrond in gevaar zou brengen met federale bescherming op kenmerken zoals kreken, ravijnen en afwateringssloten, en Republikeinen vonden het te ver verwijderd van de regering.

“Decennia van interpretaties en misinterpretaties van agentschappen [waters of the United States] hebben veel onzekerheid gecreëerd voor plattelandsgemeenschappen, boeren, bedrijven en industrieën die afhankelijk zijn van schoon drinkwater”, aldus Sam Graves, voorzitter van de House Transportation and Infrastructure Committee, Republikein van Missouri. “Deze regel brengt absoluut geen duidelijkheid.”

Het Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag met 227 tegen 196 om het vetorecht dat Biden vorige week uitsprak op te heffen, meer dan 50 stemmen minder dan nodig was om het teniet te doen.

De partijdige ineenstorting kwam nauw overeen met die van toen het wetsvoorstel om de waterregel van de heer Biden terug te draaien als eerste werd aangenomen, waarbij verschillende Democraten de kant van de Republikeinen kozen om de president terzijde te schuiven.

De stemming markeerde de tweede mislukte poging om een ​​van Biden’s Mr. Veto terzijde te schuiven. De eerste kwam vorige maand toen Republikeinen probeerden een regel te schrappen die klimaatbewuste ESG-investeringen in Amerikaanse 401(k)-plannen toestond.

De waterregels van de heer Biden zorgden ook voor eenheid in de Senaat toen ze voor het eerst door het Congres werden aangenomen. Vier Democraten en een onafhankelijke senator. Kyrsten Sinema uit Arizona, die overleg voert met de Democraten, stemde met de Republikeinen om de door de GOP geleide wetgeving goed te keuren.

Het Witte Huis en de Democraten die het bewind van de heer Biden steunden, zeiden dat het noodzakelijk was om de drinkwaterbronnen van het land te beschermen en mogelijke gevaarlijke afvoer te voorkomen.

“Boeren zouden zich afvragen of kunstmatig geïrrigeerde gebieden uitgesloten blijven of niet. Bouwploegen zouden zich afvragen of hun met water gevulde grindgroeven geblokkeerd blijven of niet”, zei Biden in zijn vetobericht. “De resolutie zou ook een negatieve invloed hebben op tientallen miljoenen Amerikaanse huishoudens die afhankelijk zijn van gezonde wetlands en waterwegen.”

Het gekibbel in Washington kan echter binnenkort betwist worden dankzij het Hooggerechtshof.

Rechters zullen later dit jaar beslissen over Sackett v. EPA, een zaak waarin het Hooggerechtshof zal bepalen of wetlands en andere watermassa’s onder de jurisdictie van de EPA vallen.[ad_2]