[ad_1]

President Biden heeft dinsdag een uitvoerend bevel ondertekend waarin federale agentschappen worden opgedragen manieren te vinden om de zorg voor kinderen en ouderen goedkoper en toegankelijker te maken, een stap die erop gericht is de populariteit van de president te versterken in de aanloop naar een herverkiezing in 2024.

Biden zei dat het bevel, dat meer dan 50 uitvoerende acties omvat, geen nieuwe uitgaven met zich meebrengt, omdat het zal voortbouwen op bestaande federale subsidies.

“Het gaat erom ervoor te zorgen dat belastingbetalers de beste waarde krijgen voor de investeringen die ze al hebben gedaan”, zei Biden tijdens een ondertekeningsceremonie van Rose Garden.

De administratie zal bijvoorbeeld een deel van de verhoogde Headstart-financiering van vorig jaar gebruiken om gezinnen te helpen toegang te krijgen tot betaalbare zorg.

Vertrouwen op onbenutte federale subsidies zal waarschijnlijk betekenen dat de richtlijn eerder symbolisch dan transformerend is. Het betekent ook dat het niet zo duur zal zijn als de andere oproepen van meneer Biden om de zorg voor kinderen en oudere Amerikanen uit te breiden.

In 2021 heeft de heer Biden 425 miljard dollar gevraagd om de toegang tot kinderopvang te verbeteren. Dat voorstel, dat deel uitmaakte van de oorspronkelijke Build Back Better-agenda van de president, werd geschrapt uit de belasting-, klimaat- en gezondheidszorgwet die de heer Biden vorig jaar ondertekende.

Het budget van de president voor het fiscale jaar 2024 voorziet in $ 750 miljard over een periode van 10 jaar om de toegang tot betaalbare kinderopvang en gratis kleuterschool uit te breiden. Met de financiering zouden staten de mogelijkheden voor kinderopvang voor meer dan 16 miljoen kinderen kunnen vergroten, aldus het Witte Huis.

De directeur van de Raad voor het binnenlands beleid van het Witte Huis, Susan Rice, vertelde verslaggevers dat Biden druk zou blijven uitoefenen op de wetgevers om zijn begrotingsverzoek goed te keuren.

Dat zal waarschijnlijk op sterke tegenstand stuiten van de Republikeinen van het Huis, die hebben geëist dat Biden de overheidsuitgaven beperkt te midden van de dreigende overschrijding van het staatsschuldplafond.

Onder het uitvoerend bevel zullen bijna alle federale agentschappen verantwoordelijk zijn voor het identificeren van subsidieprogramma’s die de kosten voor kinderopvang en langdurige zorg kunnen dekken voor mensen die aan een federaal project werken.

Het zal ook de geschiktheidseisen aanscherpen voor bedrijven die op zoek zijn naar federale fondsen voor het creëren van banen door hen te verplichten de toegang tot zorg uit te breiden, en geeft het ministerie van Volksgezondheid en Human Services opdracht om voorschriften uit te vaardigen om de kwaliteit van banen in de thuiszorg te verbeteren.

“We zijn hier vandaag om actie te ondernemen over een kwestie die fundamenteel is voor wie we zijn als natie. Hoe behandelen we de mensen waar we zoveel om geven? Wie heeft het meest hulp nodig? Onze kinderen, mensen met een handicap waar we van houden, inclusief veteranen, ‘zei meneer Biden.

Het Office of Personnel Management is ook belast met het uitvoeren van een herziening van het subsidiebeleid voor kinderopvang van de overheid en het overwegen van het vaststellen van normen voor werknemers van de federale overheid bij de toegang tot diensten voor kinderopvang. Uitgebreide toegang tot kinderopvang voor overheidsmedewerkers zou komen via federale kinderopvangcentra, subsidies voor kinderopvang of gecontracteerde zorgaanbieders, zegt het bevel.

Het decreet heeft tot doel de toegang tot zorg te versterken voor militaire veteranen die ondersteuning nodig hebben bij dagelijkse levensverrichtingen.

Caring Across Generations, dat maatschappelijk werkers en hun gezinnen vertegenwoordigt, prees het uitvoerend bevel als “ongekend en historisch”.

“Het uitvoerende bevel van vandaag is de grootste reeks uitvoerende maatregelen voor de zorg in de geschiedenis en belichaamt de transformatieve beleidsverandering waar miljoenen mensen al jaren om vragen”, zei de groep in een verklaring, eraan toevoegend dat zorg “het hart van onze economie” is.[ad_2]