[ad_1]

Voormalig directeur van de nationale inlichtingendienst John Ratcliffe getuigde dinsdag dat het COVID-19-virus uit het laboratorium in Wuhan lekte.

Het Amerikaanse ministerie van Energie concludeerde onlangs met “laag” en “gematigd vertrouwen” dat het COVID-19-virus waarschijnlijk is gelekt uit het Wuhan Institute of Virology in China. De theorie van het laboratoriumlek is lang beschouwd als een complottheorie.

Ratcliffe getuigde over de zaak voor de Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic.

“Mijn weloverwogen oordeel als iemand met evenveel toegang tot onze overheidsinlichtingen als ieder ander tijdens het eerste jaar van de pandemie, is en blijft dat een laboratoriumlek de enige geloofwaardige verklaring is die wordt ondersteund door onze inlichtingen, door wetenschap en gezond verstand. ” Ratcliffe getuigde. “Vanuit een perspectief binnen de NIC, als onze inlichtingen en bewijzen ter ondersteuning van een laboratoriumlektheorie zij aan zij werden geplaatst Zij aan zij met onze inlichtingen en bewijzen die wijzen op een natuurlijke oorsprong of overlooptheorie, zou de laboratoriumlekzijde van de grootboek zou lang, meeslepend en zelfs overweldigend zijn, terwijl de overloopzijde bijna leeg en zwak zou zijn.

“Als dit een rechtszaak zou zijn, zou een overwicht aan indirect bewijs geleverd door onze inlichtingendiensten een jury ertoe dwingen een beschuldiging te veroordelen dat coronavirusonderzoek in de laboratoria van Wuhan verantwoordelijk was voor de pandemie.” (GERELATEERD: ‘Laat me mijn antwoord afmaken’: Kirby dringt terug bij Doocy over de oorsprong van COVID)

President Joe Biden heeft onlangs de tweeledige COVID-19 Origins Act van 2023 ondertekend, die alle informatie over de oorsprong van het virus zal vrijgeven.

Voormalig CDC-directeur Dr. Robert Redfield had ook eerder voor de commissie getuigd, wijzend op drie rode vlaggen die volgens hem wijzen op de laboratoriumlektheorie. Redfield legde uit hoe het lab “de beelden verwijderde” in september 2019, “commando en controle veranderde van civiele controle in militaire controle” en “een aannemer het ventilatiesysteem in dit lab liet overdoen”.[ad_2]