[ad_1]

Een schooldistrict in Ohio heeft volgens een lokaal rapport een nieuw beleid ingevoerd waardoor leraren en personeel zich kunnen bewapenen.

Het plaatselijke River Valley School District heeft het aannemen van personeel op de campus goedgekeurd om te voorkomen dat scholen ‘zachte doelwitten’ worden, aldus de Marion Ster.

“Onze scholen zullen niet langer gemakkelijke, onbeschermde doelen zijn”, zei hoofdinspecteur Adam Wickham volgens de Marion Star. “De meeste actieve schietevenementen vinden plaats in gebieden met ‘wapenvrije zones’ of met minimale veiligheidsmaatregelen. We willen ervoor zorgen dat onze scholen geen gemakkelijke doelen zijn.

“Als plattelandsgemeenschap kunnen de reactietijden vaak minuten bedragen in het geval van een actieve schutter”, vervolgde de verklaring naar verluidt. “De inzet van gewapend personeel in ons gebouw heeft het potentieel om levens te redden door sneller te reageren op de dreiging. Recente schietpartijen op scholen, zoals in Nashville, Uvalde en Parkland, tonen duidelijk aan dat hoe sneller de reactietijd is, hoe groter de kans je moet levens redden. (GERELATEERD: Tiener die zich identificeert als ‘Lilly’ gearresteerd wegens dreigen met schieten op school nadat politie manifest vond: beëdigde verklaring)

Wickham zei dat de twee basisscholen van het district, een middelbare school en een middelbare school, een bewapend personeelslid en een resource officer van het Marion County Sheriff’s Office ter plaatse zullen hebben.

De Republikeinse gouverneur van Ohio, Mike DeWine, ondertekende in juni wetgeving waardoor schooldistricten in de staat leraren en personeel naar klaslokalen konden vervoeren zodra ze 24 uur training hadden gekregen. Wickham zei dat het district volgens het rapport meer training nodig zou hebben dan het staatsminimum.

Het schoolbestuur gaf het district eerder groen licht voor gewapend personeel in het schooljaar 2020-2021, maar de wet werd opgeschort in afwachting van de beslissing van het Hooggerechtshof van de staat. De staat gaf vervolgens in december trainingsrichtlijnen uit. Wickham zei naar verluidt dat hij tijdens een vergadering in januari opnieuw het gebruik van gewapend personeel in het bestuur had geïntroduceerd.[ad_2]