[ad_1]

WASHINGTON – President Joe Biden heeft een uitvoerend bevel ondertekend met meer dan 50 richtlijnen om de toegang tot kinderopvang te verbeteren en het arbeidsleven van zorgverleners te verbeteren, zo maakte het Witte Huis dinsdag bekend.

Maar de richtlijnen zouden worden gefinancierd uit bestaande toezeggingen, wat waarschijnlijk betekent dat hun impact meer symbolisch gewicht zou hebben dan de oproep van de Democratische president in 2021 voor meer dan 425 miljard dollar om de kinderopvang uit te breiden, de betaalbaarheid ervan te verbeteren en de salarissen van verzorgers te verhogen, aldus het Witte Huis. .

Biden riep in zijn begrotingsplan voor 2024 ook op tot meer geld voor de zorgeconomie, waarmee hij een scherpe lijn trok met de Republikeinen, die de uitgaven proberen te beperken.

Susan Rice, directeur van de Binnenlandse Beleidsraad van het Witte Huis, vertelde verslaggevers in een telefoongesprek dat uit het bevel blijkt dat Biden niet wacht tot het Congres in actie komt.

“De systemen voor kinderopvang en langdurige zorg in dit land werken gewoon niet goed”, zei Rice. “Kwaliteitsvolle zorg is duur om te bieden. Het is arbeidsintensief. Hiervoor zijn geschoolde arbeidskrachten nodig. Toch behoren maatschappelijk werkers, die onevenredig veel vrouwen en vrouwen van kleur en immigranten zijn, tot de laagstbetaalden in het land.

Het bevel heeft tot doel de kinderopvang te verbeteren voor de nakomelingen van federale arbeiders, inclusief militaire families. Het is van plan de kosten te verlagen voor gezinnen die deel uitmaken van het subsidieprogramma voor kinderopvang en ontwikkeling. Veteranen zouden gebaat zijn bij betere thuiszorg. En het ministerie van Volksgezondheid en Human Services zou de salarissen en voordelen voor Head Start-leraren en -personeel verhogen.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]