[ad_1]

Nadat hij dit jaar meer dan $ 230.000 van zijn campagnerekening had uitgegeven aan advocaten en aanverwante adviseurs die reageerden op wat een woordvoerder ‘een formeel onderzoek’ noemde, zei de senator. Bob Menendez richt een fonds voor juridische verdediging op.

Het is niet de eerste keer dat hij het doet.

NBC News in New York, voor het eerst gemeld op het defensiefonds. Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen zei NBC News dat de New Jersey-democraat, die voorzitter is van de commissie voor buitenlandse betrekkingen, wordt onderzocht door het Amerikaanse advocatenkantoor in New York, in verband met een vleesbedrijf in Weehawken, NJ, dat een exclusief contract met de Egyptische regering heeft gewonnen.

Menendez openbaring aan de Federal Election Commission voor de eerste drie maanden van dit jaar toont aan dat, hoewel hij $ 1,1 miljoen ophaalde en $ 6,6 miljoen in contanten had, hij twee $ 175.000 betaalde aan twee advocatenkantoren – Winston & Strawn uit Chicago en Schertler & Oronato uit Washington, D.C. Hij gaf ook nog eens $ 56.000 uit aan “digitale adviesdiensten” via het in Chicago gevestigde Haystack ID LLC, dat adverteert haar expertise aan advocatenkantoren die worden geconfronteerd met complexe rechtszaken.

Een woordvoerder van Menendez zei in een verklaring dat de uitgaven het gevolg waren van “een officieel onderzoek” en geautoriseerd waren volgens de wetgeving inzake campagnefinanciering.

[ad_2]