[ad_1]

sen. John Fetterman uit Pennsylvania is terug op Capitol Hill na wekenlange behandeling voor depressie in het Walter Reed National Military Medical Center.

De democraat arriveerde maandag in het Amerikaanse Capitool in een korte broek en zijn Carhartt-sweatshirt en vertelde verslaggevers dat het “geweldig was om terug te zijn”, volgens online geplaatste clips van zijn aankomst.

De heer Fetterman, die vorig jaar een beroerte kreeg maar een zwaarbevochten race tegen de Republikein Mehmet Oz won, zocht in februari een behandeling voor depressie. Hij werd eind maart vrijgelaten uit Walter Reed en zijn staf zei dat de senator in de week van 17 april zou terugkeren.

“Ik wil dat iedereen weet dat depressie te behandelen is en dat behandeling werkt. Het gaat niet om politiek – op dit moment lijden er mensen aan depressies in de rode en blauwe provincies. Als je hulp nodig hebt, vraag dan om hulp”, zei meneer Fetterman op 31 maart.

Zijn terugkeer is een opsteker voor de Democraten, die zich vastklampen aan een nipte meerderheid maar het moeilijk hebben door de afwezigheid van senatoren. sen. Dianne Feinstein, 89, is in Californië en vecht tegen gordelroos.

De heer Fetterman heeft veel steun gekregen van wetgevers en anderen om zijn gezondheidsproblemen in de openbaarheid aan te pakken en het bewustzijn te vergroten.

“Ik denk dat John Fetterman levens heeft gered door een prominente persoon te zijn die naar voren trad en zei dat hij een psychische aandoening had en op een zeer zichtbare en openbare manier behandeling zou zoeken”, zei de senator. Democraat Elizabeth Warren uit Massachusetts vertelde het aan CNN.[ad_2]