[ad_1]

De Republikeinse vertegenwoordiger van Ohio, Warren Davidson, roept op om de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, uit zijn ambt te ontheffen en om de SEC te herstructureren.

Davidson legde zijn pleidooi voor het verwijderen van Gensler en het herstructureren van de SEC uiteen in zijn slotopmerkingen tijdens de SEC-toezichthoorzitting van dinsdag door het House Financial Services Committee.

“Voorzitter Gensler, uw staat van dienst van falen om investeerders te beschermen en machtsmisbruik toont duidelijk aan dat we de Securities and Exchange Commission moeten herstructureren”, zei Davidson. (GERELATEERD: SEC-personeel geraadpleegd met groen financieel bedrijf beschuldigd van het verkopen van ‘fictieve’ koolstofkredieten)

“De mislukkingen zijn talrijk, maar laat me een paar van de misbruiken noemen. Je hebt gemiddeld meer dan twee regelvoorstellen per maand, je geeft ten onrechte te korte reactietermijnen. Je hebt onwerkbare en illegale ESG’s [environmental, social and governance] mandaten voor marktopenbaarmaking. Je hebt eigenlijk een “Hotel California”-regel voor crypto waarbij je op elk moment kunt inchecken, maar nooit kunt uitchecken. Je hebt eindeloze ontdekkingen zonder oplossing of duidelijkheid voor marktgevangenen. U heeft onwerkbare voorstellen om de structuur van de aandelenmarkt te herzien, een de facto verbod op crypto via een voorgestelde bewaringsregel. Je hebt een hoog verloop, ontevreden mensen die je kantoor verlaten en ontevreden bedrijven en kapitaal die ons land verlaten”, vervolgde Davidson.

“Ik introduceer wetgeving die de voorzitter van de Securities and Exchange Commission ontslaat en de rol vervangt door een uitvoerend directeur die rapporteert aan de raad van bestuur, waar alle bevoegdheden zouden berusten.”

Gensler kreeg veel reacties van bedrijven, investeerders en wetgevers toen hij in maart 2022 regels voorstelde die bedrijven verplichten om klimaatveranderingsgerelateerde gegevens over hun activiteiten aan het bureau bekend te maken. In februari 2023 overwoog de SEC een lossere versie van de regels met minder zware openbaarmakingsvereisten dan oorspronkelijk gepland.

Republikeinse wetgevers hebben antwoorden van Gensler geëist over hoe de SEC haar voorstellen voor klimaatregels heeft opgesteld en met welke externe organisaties het bureau heeft gecoördineerd om de regels te creëren. Bovendien vroegen ze Gensler om kostenramingen voor de nieuwe regels te geven vanwege bezorgdheid over het feit dat de regels duur zouden zijn om te volgen, afhankelijk van interpretatie en ten koste van nauwkeurige kostenrapportage.

Gensler ontvangen minutieus onderzoek voor zijn omgang met de crypto-industrie toen het crypto-imperium van de voormalige crypto-mogul Sam Bankman-Fried in november 2022 snel instortte na beschuldigingen van wijdverbreide fraude. Bankman-Fried is sindsdien door federale aanklagers aangeklaagd voor tal van aanklachten in verband met de vermeende fraude en is het onderwerp van een civiele klacht van de SEC.[ad_2]