[ad_1]

President Joe Biden en First Lady Jill Biden hebben dinsdag aangekondigd dat ze $ 169.820 aan gecombineerde federale en staatsbelastingen hebben betaald over hun aangiften voor 2022.

De belastingbetalingen bedroegen een effectief federaal belastingtarief van 23,8% op een aangepast federaal bruto-inkomen van $ 579.514, volgens een verklaring van het Witte Huis.

In de verklaring wordt opgemerkt dat Biden, een voormalig senator en vice-president, in totaal 25 jaar aan belastingaangiften heeft vrijgegeven, wat impliciet een contrast vormt met voormalig president Donald Trump, die weigerde zijn aangiften vrij te geven gedurende zijn vier jaar in functie.

Het grootste deel van het inkomen van de Bidens komt uit het jaarsalaris van $ 400.000 van de president. Jill Biden, een universiteitsprofessor, meldde een inkomen van $ 82.335 van Northern Virginia Community College. Het echtpaar meldde ook een inkomen van $ 5.092 van twee particuliere bedrijven die bekend staan ​​​​als Subchapter S-bedrijven: Giacoppa Corp. en Celticcapri Corp.

Ze meldden ook bijdragen van $ 20.180 aan 20 verschillende goede doelen. De grootste liefdadigheidsdonatie was $ 5.000 aan de Beau Biden Foundation, een openbare liefdadigheidsinstelling die zich inzet om ervoor te zorgen dat alle kinderen worden beschermd tegen de dreiging van misbruik. De stichting is vernoemd naar de oudste zoon van de president, die in 2015 overleed aan hersenkanker.

[ad_2]