[ad_1]

Matt Chapman sloeg een homerun en een brace om zijn sterke start van het seizoen te verlengen en Chris Bassitt had een shutout in de zevende inning toen de bezoekende Toronto Blue Jays dinsdagavond de Houston Astros met 4-2 versloegen.

Bassitt (2-2) hield de Astros 6 1/3 innings, stond slechts drie honkslagen en één keer vier wijd toe terwijl hij vijf strikeouts had. De 34-jarige rechtshandige stond geen honkslag toe totdat Jose Abreu een honkslag sloeg met twee uit in de vierde inning.

Het optreden was een solide ommekeer voor Bassitt, die in zijn eerste drie starts 13 runs had toegestaan ​​in 15 1/3 innings. Hij profiteerde van nieuwe hardloopondersteuning die er in de voorgaande twee wedstrijden niet was geweest.

“Ik voelde me heel goed”, zei Bassitt. “De uitvoering was echt goed, dacht ik, en ik dacht dat ons spelplan geweldig was.”

Toronto sloeg twee solo-homeruns tegen Astros-starter Jose Urquidy in de vierde inning. Vladimir Guerrero Jr. sloeg zijn derde homer van het seizoen en stuurde een fastball met vier naden van 94 mph een paar rijen diep in de rechterveldstoelen boven het hoofd van Kyle Tucker. Chapman volgde en sloeg zijn vijfde homer van het seizoen op ongeveer dezelfde plek aan de rechterkant, maar twee meter verder.

“Het gaat nu goed”, zei Chapman. “Ik weet dat het een lang seizoen is, maar het is goed om zo te beginnen en het gevoel te hebben dat ik het team help om te winnen.”

Chapman opende het seizoen met een traan. Hij begon dinsdag met 12 extra treffers en stond op gelijke hoogte met Tampa Bay’s Wander Franco voor de leiding in de Major League. Hij voegde er dinsdag nog twee toe met de homerun en een tweehonkslag in de zesde.

“Zijn werk in het laagseizoen, elke dag, en zijn mentaliteit om te begrijpen dat hij niet hoeft te schieten om hem te raken, dat helpt hem ook om een ​​aantal borderline-velden die down and away zijn af te leggen”, zei de Blue Jays-manager. zei John Schneider. “Ik denk dat hij zichzelf gewoon een beetje begrijpt.”

Urquidy had meer problemen in de vijfde. Hij gooide vier wijd op de openingsslagman en stond honkslagen toe aan drie van de volgende vier slagmensen, met een 4-0 achterstand voordat hij werd opgeheven.

Urquidy (1-1) stond vier runs en zeven honkslagen toe terwijl hij twee vrije lopen weggaf en vier strikeouts had in 4 1/3 innings. Het was een moeilijke start voor Urquidy, die slechts vier runs had toegestaan ​​in 15 1/3 innings in zijn eerste drie starts.

“Hij was best goed na de twee homeruns”, zei Astros-manager Dusty Baker. “Die jongens daar kunnen slaan, en ze namen wat we ze gaven.”

Houston kwam uiteindelijk op het bord in de achtste inning met een paar RBI-honkslagen van Yordan Alvarez en Kyle Tucker.

Met twee uit en twee overs leek Tucker zijn rechterknie te vervuilen en verdraaide ook zijn enkel onhandig en lag meer dan een minuut op de grond met schijnbare pijn. Astros-manager Dusty Baker liet Tucker binnen, en hij leverde een rechtshandige honkslag af die de stand op 4-2 bracht. Maar dichterbij kwam Jordan Romano binnen en schakelde Jeremy Pena uit om de inning af te sluiten.

Romano maakte zijn zevende redding van het seizoen.[ad_2]