[ad_1]

Voormalig gouverneur van New Jersey, Chris Christie, haalt uit naar Ron DeSantis en zegt dat de gouverneur van Florida Disney niet als “conservatief” behandelt in een potentiële sluipschutterpreview in de presidentiële voorverkiezingen van 2024.

De heer Christie, een Republikein die met het nieuwscentrum Semafor sprak, zei dat de heer DeSantis over zijn vete met de pretparkgigant heen was. Het gevecht gaat terug op Disney’s kritiek op een onderwijswet in Florida vorig jaar.

“Ik ben conservatief en ik geloof dat het de taak van de overheid is om zich buiten de zakelijke activiteiten te houden”, zei Christie. “Ik denk niet dat Ron DeSantis conservatief is, op basis van zijn acties tegenover Disney.”

De heer Christie zei dat de acties van de heer DeSantis, waaronder een ruzie over een ontwikkelingswijk in de buurt van het themapark, een signaal zijn dat het land een fase ingaat waarin de regering een entiteit kan straffen voor het oneens zijn met leiders.

“Voor mij is dat wat ik altijd dacht dat de liberalen deden, en nu zitten we samen met een Republikeinse gouverneur”, zei Christie.

De Washington Times heeft contact opgenomen met het DeSantis-team voor commentaar op de opmerkingen van de heer Christie.

De heer Christie heeft zich niet aangesloten bij het Republikeinse veld van 2024, maar hij heeft aangegeven dat hij erover nadenkt.

Het Republikeinse Comité van Cheshire County in New Hampshire, een kritieke vroege primaire staat, heeft woensdag aangekondigd dat de heer Christie de speciale gast zal zijn op een geldinzamelingsdiner op vrijdag.

De heer Christie zegt dat iemand de koploper – voormalig president Donald Trump – frontaal vanaf het debatpodium moet aanvallen.

Uit zijn laatste opmerkingen blijkt dat hij ook klaar is om het op te nemen tegen meneer DeSantis. De gouverneur van Florida doet niet mee aan de race, maar zal naar verwachting een bod doen en de belangrijkste rivaal van Trump zijn voor de Republikeinse nominatie.

De heer DeSantis heeft zijn acties met betrekking tot Disney verdedigd. Hij zei dat de wetgevende macht van Florida een deal die Disney had gesloten om de controle over het Reedy Creek Improvement District in de buurt van Disney World over te nemen, ongeldig zou maken.

“Het zakenkoninkrijk van Disney is voorbij, ondanks hun herhaalde en vergeefse pogingen om de wetgevende macht en de wil van het volk te omzeilen”, zei meneer DeSantis.

Anderen zeggen dat Disney dhr. DeSantis voor de voeten liep door een overeenkomst te ondertekenen die hem de controle gaf over het land van Reedy Creek voordat de deelstaatregering Disney zijn rechten op zelfbestuur ontnam.

“Hij is niet de man die ik tegenover president Xi wil zitten om over onze volgende deal met China te onderhandelen, of tegenover Poetin wil zitten en proberen op te lossen wat er in Oekraïne aan de hand is, als je dat niet kunt. Zie om de hoek dat [Disney CEO] Bob Iger heeft voor u gemaakt,’ zei meneer Christie, verwijzend naar meneer DeSantis. “Ik vind het niet erg imposant.”[ad_2]