[ad_1]

Eerstejaars Democratische Vertegenwoordiger uit New York. Dan Goldman heeft honderden aandelentransacties gedaan ter waarde van miljoenen dollars sinds zijn toetreding tot het Congres, volgens openbaarmakingsformulieren.

Bij de aankoop en verkoop van aandelen van Goldman zijn bedrijven betrokken in grote industrieën zoals defensie, farmaceutica, financiën, energie, technologie, onroerend goed en tabak. openbaring formulieren onthullen. Hij is lid van het House Homeland Security Committee, het Oversight Committee en de Judiciary Select Subcommittee on the Weaponization of the Federal Government. (GERELATEERD: Dan Crenshaw investeert in grote technologieaandelen voorafgaand aan het nieuwe congres)

Goldman kocht op 6 maart voor $ 15.000 aan aandelen in defensie-aannemers Raytheon Technologies en L3 Harris Technologies, volgens het laatste openbaarmakingsformulier. Hij kocht tegelijkertijd voor $ 50.000 in defensiebedrijf Northrop Grumman.

Hij verkocht voor $ 15.000 aan aandelen in de Zwitserse bankreus Credit Suisse, die naar verluidt meer dan $ 700 miljoen verborgen hield voor de Amerikaanse belastingautoriteiten, heeft een senaatscommissie vastgesteld. Hij verkocht ook First Republic Bank voor maximaal $ 15.000 op 15 maart toen de aandelen kelderden tijdens de bankencrisis die werd veroorzaakt door de ineenstorting van Silicon Valley Bank.

Het kantoor van Goldman zegt dat het niet betrokken is bij de handel in aandelen en bezig is met het opzetten van een blind trust voor zijn activa. Het is onduidelijk wie er momenteel namens Goldman handelt.

“Congreslid Goldman is niet betrokken bij het verhandelen van aandelen in zijn portefeuille, die volledig wordt beheerd door een beleggingsadviseur. Zoals hij had beloofd, startte het congreslid onmiddellijk na zijn beëdiging het proces van het creëren van een blind vertrouwen”, aldus Goldman. zei een woordvoerder tegen de Daily Caller. “Dit proces is aan de gang in coördinatie met de House Ethics Committee, en House Ethics heeft een tijdlijn van maximaal een jaar gegeven voor de voltooiing ervan.”

Wetgevers zijn verplicht hun transacties bekend te maken door de Stop met onderhandelen over congreskennis (STOCK) Act van 2012. Het onderbrengen van activa in een blind trust zou een andere partij volledige zeggenschap geven over de activa van Goldman, waardoor potentiële belangenverstrengeling wordt beperkt. (GERELATEERD: Twitter Sleuth lanceert investeringsfondsen om congresaandelentransacties na te bootsen)

Goldman’s investeringen worden in de openbaarmakingen vermeld als subholdings van zijn verschillende trustfondsen, voornamelijk de Daniel Goldman Grandchildren 1986 Trust. Hij is de erfgenaam van het fortuin van Levi Strauss en is tussen de $64 miljoen en $253 miljoen waard, Bloomberg gemeld, op basis van de campagne-onthullingen. Hij kreeg bekendheid als adviseur van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden bij de eerste afzettingsprocedure tegen voormalig president Donald Trump.

Goldman is een van de rijkste leden van het Congres en heeft miljoenen uitgegeven aan zijn congrescampagne in 2022, waarbij hij ternauwernood de Democratische voorverkiezingen won in het 10e district van New York, de thuisbasis van Wall Street en delen van Brooklyn.[ad_2]