[ad_1]

De afdeling van De ambtenaar van de Homeland Security-inlichtingendienst die belast is met het opsporen van grensoverschrijdende bedreigingen, werd maandag door de federale politie en de beveiliging uit zijn kantoor geëscorteerd na een middagzoektocht waarbij zijn kantoor was afgesloten met ducttape, volgens vier bronnen met directe kennis van de gebeurtenissen.

De ambtenaar in kwestie is Brian Sulc, uitvoerend directeur van het Transnational Organised Crime Mission Center van het DHS Bureau of Intelligence and Analysis in Washington. Sulc is met administratief verlof geplaatst. Hij wordt onderzocht wegens een vermeende inbreuk op de beveiliging, waarbij hij een persoonlijk elektronisch apparaat meenam naar het beveiligde kantoor, waar telefoons en elektronische apparaten verboden zijn. Hij is niet gearresteerd of beschuldigd van een misdrijf.

Maandag omstreeks 16.15 uur reden drie patrouillewagens van de Federal Protective Service – een wetshandhavingsinstantie van het DHS die belast is met de bescherming van het departement en de federale gebouwen – met zwaailichten het terrein van het DHS in het noordwesten van Washington binnen. FOD-agenten voegden zich bij de beveiliging op de derde verdieping van het beveiligde gebouw om het kantoor van Sulc te doorzoeken. Terwijl ze de zoektocht uitvoerden, werd Sulc uit het gebouw geëscorteerd, geflankeerd door beveiliging en FOD en naar een andere locatie op de DHS-campus gebracht voor ondervraging, aldus twee bronnen.

Het kantoor was verzegeld met ducttape en er waren bewijszegels rond de deur en door het sleutelgat geplaatst zodat niemand naar binnen kon.

Sulc is verantwoordelijk voor het bureau dat inlichtingenbeoordelingen produceert over grensbeveiliging, de opioïde-epidemie en andere belangrijke beleidskwesties. Deze beoordelingen omvatten informatie over hoe fentanyl de Verenigde Staten binnenkomt, evenals pogingen om kartelleden en mensenhandelaren aan beide zijden van de grens te identificeren. Ze worden gebruikt om beleidsbeslissingen op het hoogste niveau van DHS en elders in de Biden-administratie te onderbouwen.

“Het is een groot probleem”, zei een bron die rechtstreeks op de hoogte was van de huiszoeking in het kantoor van Sulc. “Hij zorgt voor de grens, alle grote problemen en crises. Daarom is dit allemaal zo schokkend.”

Sulc is een beroepsambtenaar die de functie sinds maart 2022 bekleedt, volgens zijn LinkedIn-profiel. Hij werkt sinds september 2008 voor DHS.

Sulc reageerde niet op e-mails, telefoontjes, sms-berichten of voicemails die op zijn huis- en mobiele nummers waren achtergelaten. De voicemail van zijn werktelefoon was vol en hij reageerde niet op een LinkedIn-bericht.

Gevraagd naar Sulc, zegt een DHS-functionaris rollende steen“DHS zet zich in om ervoor te zorgen dat alle operationele beveiligingsprotocollen worden gevolgd en zal een gemeld beveiligingsincident onderzoeken. DHS zal geen commentaar geven op lopende interne onderzoeken. DHS voert zijn nationale veiligheidsmissie uit en handhaaft de hoogste normen.”

Tendens

Op Sulc’s LinkedIn beschrijft hij het missiecentrum als het primaire programma dat beoordelingen van alle bronnen voorbereidt voor de DHS-secretaris, de dagelijkse inlichtingenbriefings van de afdeling. In zijn profiel staat dat hij in zijn huidige rol “strategische beoordelingen voorbereidt over transnationale georganiseerde misdaad, grensbeveiliging en terroristische reisdreigingen voor operationele en beleidscomponenten van het DHS, voor senior inlichtingendiensten en statelijke, lokale, tribale en particuliere actoren in de veiligheidsmissies in het land van herkomst.”

Sulc getuigde op 18 maart 2022 voor het House Homeland Security Committee over de rol van zijn bureau in het National Drug Control Strategy-team van de Biden-regering om de opioïde-epidemie aan te pakken. Sulc rapporteert aan Ken Wainstein, de ondersecretaris van het DHS voor inlichtingen en analyse. Wainstein rapporteert aan DHS-secretaris Alejandro Mayorkas, die woensdagochtend zal getuigen voor het House Homeland Security Committee in een hoorzitting getiteld “A Review of the Fiscal Year 2024 Budget Request for the Department of Homeland Security”.[ad_2]