[ad_1]

De CFPB specificeerde niet het aantal e-mails dat naar het persoonlijke account van de werknemer was gestuurd, maar ongeveer 14 daarvan bevatten de persoonlijk identificeerbare informatie van klanten van zeven financiële instellingen.

Rep. Bill Huizenga, R-Mich., voorzitter van de House Financial Services Subcommittee on Oversight and Investigations, zei dinsdag in een brief aan de CFPB dat het om 65 e-mails ging en dat het de “gevoelige informatie” van meer dan 50 financiële instellingen. Hij drong bij het bureau aan op meer informatie.

Volgens het bureau van Sen. Tim Scott, RS.C., het bureau hoorde op 1 februari van de inbreuk. 14 en informeerde het Congres op 21 maart. Scott, het senior lid van de Senaatscommissie voor het bankwezen, vroeg het bureau woensdag in een brief om meer informatie.

“Dit datalek is een flagrant gebrek aan toezicht door de CFPB”, staat in een verklaring. “Waarom zou het CFPB moeten worden vertrouwd om meer gegevens te verzamelen, wat financiële instellingen belast en mogelijk de consumentendiensten beperkt, terwijl ze zelf hebben aangetoond dat ze onverantwoordelijk omgaan met financiële informatie van consumenten.”

Een woordvoerder van Senaatsbankvoorzitter Sherrod Brown, D-Ohio, verdedigde het gedrag van de CFPB.

[ad_2]