[ad_1]

vertegenwoordiger De Republikeinse Bob Good uit Virginia bereidt een resolutie van de Congressional Review Act voor die een regel van de Biden-regering ongedaan maakt die discriminerend zou kunnen zijn voor op geloof gebaseerde federale contractanten, vertelde hij aan de Daily Caller.

“Religieuze vrijheid is een van onze meest fundamentele vrijheden en werd door onze oprichters op gepaste wijze verankerd in het Eerste Amendement. Het moet koste wat het kost worden beschermd tegen de ongegronde aanvallen van de regering-Biden op op geloof gebaseerde organisaties bij het zoeken naar federale financiering. Deze organisaties dienen reële behoeften in onze gemeenschappen, zoals het faciliteren van drugspreventieprogramma’s’, zei Good in een verklaring.

De regering-Trump heeft een geformaliseerd reglement in dec. 2020 breidt definitie van godsdienstvrijheid uit, maar Labour Department gerold in maart. De heerschappij van de Trump-regering breidde de definitie van religie voornamelijk uit tot “alle aspecten van religieuze naleving en praktijk”, niet alleen geloof. De bijgewerkte regel zegt echter dat de regel van de Trump-regering “de verwarring en onzekerheid met betrekking tot de religieuze vrijstelling heeft vergroot”.

De resolutie van Good elimineert de Biden-regel en zet de bestaande wet terug naar definities uit het Trump-tijdperk. Republikeinse senator uit North Carolina. Ted Budd presenteert aanvullende wetgeving aan het hogerhuis. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Rep. Bob Goed om een ​​resolutie in te dienen die de donatie van Biden voor studieleningen intrekt)

“President Biden koos ervoor om de regel uit het Trump-tijdperk in te trekken die de bescherming versterkte voor zowel hun geschiktheid voor fondsen als hun vrijheid van religie. Mijn afkeuringsresolutie zal helpen om die bescherming te behouden”, voegde het congreslid eraan toe.

Lees hier de resolutie:

Waardebon 026 XML door Michaël Ginsberg op Scribd

Federale aannemers worden ook beschermd door de Wet op het herstel van de religieuze vrijheid. Wetgeving die in 1993 werd aangenomen, had tot doel op geloof gebaseerde organisaties in staat te stellen vollediger deel te nemen aan het openbare leven. DE wet verbiedt de federale overheid “substantieel last[ing] A persoon oefening van religie zelfde of DE last resultaten sindsA reglement van de generaal toepasselijkheid”.

Krachtens de Congressional Review Act (CRA) kunnen vertegenwoordigers en senatoren resoluties indienen waarin bevelen, regels en voorschriften van de uitvoerende macht worden afgekeurd. Resoluties zijn bevoorrecht, wat betekent dat huisleiders ze in stemming moeten brengen en dat senatoren ze niet kunnen belemmeren. President Joe Biden heeft zijn veto uitgesproken over resoluties die de regels inzake milieu-, sociale en governance-investeringen en waterwegen ongedaan maken.[ad_2]