[ad_1]

Een publicatie gedeeld op Twitter beweert dat Duitsland Twitter een boete van $ 30 miljard heeft opgelegd wegens het overtreden van de wet op haatzaaien.

Oordeel: misleidend

Hoewel het Duitse federale bureau van justitie een rechtszaak tegen Twitter heeft aangespannen, heeft het Twitter geen boete opgelegd.

Feiten controleren:

De Twitter-post beweert dat Musk een boete van $ 30 miljard heeft gekregen van Duitsland. De tweet luidt: “Twitter van Elon Musk heeft in Duitsland een boete van $ 30 miljard gekregen (wat meer is dan Twitter momenteel waard is) voor Twitter’s herhaalde ‘systemische mislukkingen’ om te voldoen aan de Duitse ‘hate speech’-wetten.

Er is echter geen bewijs dat Duitsland Twitter een boete van $ 30 miljard heeft opgelegd. Als het land op Twitter zo’n boete had opgelegd, zouden de media erover praten, maar niemand heeft. A persbericht van het Duitse federale bureau van justitie zegt dat het een rechtszaak tegen Twitter heeft aangespannen op grond van de Network Enforcement Act.

De aanbieder van Twitter is onderworpen aan de bepalingen van de NetzDG. De BfJ heeft voldoende aanwijzingen dat zij de wettelijke verplichting heeft geschonden om klachten over illegale content in behandeling te nemen en dat het gaat om een ​​systematische tekortkoming in de afhandeling van klachten door de aanbieder waarop een boete staat”, lezen we in de persbericht. (GERELATEERD: Komt Tesla’s Cybertruck met een gratis levenslange Twitter Blue Tick?)

De claim lijkt afkomstig te zijn van een TechCrunch artikel. Het TechCrunch-artikel meldt dat Twitter boetes tot € 30 miljard kan krijgen, maar het geeft niet aan dat Duitsland zo’n enorme boete aan Twitter heeft opgelegd.

“Natuurlijk is een theoretische maximale uitkomst onwaarschijnlijk. Maar er is duidelijk geen tekort aan zaken die de BfJ zou kunnen afdwingen – wat betekent dat boetes voor Twitter die eigendom is van Musk om haatzaaiende taal te zuiveren nog steeds fout kunnen gaan. Snel opstapelen. En Musk heeft geen onbeperkt aanbod van oud kantoormeubilair te koop om zijn schulden af ​​te betalen”, luidt het TechCrunch-artikel.

Check Your Fact nam contact op met het persteam van Twitter, dat reageerde met een poep-emoji. Check Your Fact heeft contact opgenomen met het Duitse Federale Bureau van Justitie en zal dit artikel updaten als er een reactie komt.[ad_2]