[ad_1]

Gary Ballance verslaat voor Zimbabwe tegen Ierland
Gary Ballance speelde één Test en vijf ODI’s voor Zimbabwe, met zijn laatste optreden in maart

De voormalige Engelse batsman Gary Ballance heeft afscheid genomen van cricket en zei dat hij “niet langer de wens heeft om zich te wijden” aan professionele sport.

De 33-jarige speelde 40 keer voor Engeland, waaronder 23 Tests tussen 2014 en 2017, en later zes keer voor Zimbabwe – zijn geboorteland.

Hij ondertekende in december een tweejarige overeenkomst met Zimbabwe na geweest te zijn gepubliceerd door Yorkshire tijdens het racismeschandaal.

“Dit is het moment voor mij om verder te gaan naar het volgende hoofdstuk van mijn leven”, zei hij.

“Ik had gehoopt dat mijn verhuizing naar Zimbabwe me nieuw geluk voor het spel zou brengen en ik zal Zimbabwe Cricket altijd dankbaar zijn dat ze me de kans hebben gegeven om terug te keren naar het internationale cricket en me hebben verwelkomd in hun team.

“Ik heb echter het stadium bereikt waarop ik niet langer de wens heb om mezelf te wijden aan de ontberingen van professionele sport en het zou Zimbabwe Cricket en het spel zelf een slechte dienst bewijzen als ik door zou gaan. Ik wens ze veel succes. in de toekomst toekomst. “

In november 2021 gaf Ballance toe racistische taal te hebben gebruikt tegen zijn voormalige teamgenoot Azeem Rafiq uit Yorkshire.

Ballance verontschuldigde zich bij Rafiq en accepteerde de beschuldiging van het in diskrediet brengen van het spel door de England and Wales Cricket Board.

In februari wordt het de tweede persoon die een Test Century voor twee landen behaalt na het nemen van 137 stappen voor Zimbabwe tegen West-Indië.

Hij scoorde eerder dit jaar 157 punten in vijf ODI’s met een gemiddelde van 39,25 voor Zimbabwe – zijn laatste internationale optreden in maart.

De linkshandige speelde tussen 2008 en 2022 voor Yorkshire en won het County Championship in 2014 en 2015.

Anno 2020 hij nam een ​​pauze van cricket omgaan met “sommige verhoogde gevoelens van angst en stress” en een groot deel van het seizoen 2022 gemist om zich te concentreren op zijn geestelijke gezondheid nadat hij had toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor enkele beschuldigingen van Rafiq.

Ballance scoorde 1.019 runs in zijn eerste 10 testruns, waarmee hij de negende snelste man was die 1.000 testruns bereikte, maar vervaagde daarna en speelde zijn laatste wedstrijd voor Engeland in 2017 .

“Ik was gezegend met een aantal ongelooflijk gedenkwaardige momenten in cricket, het winnen van provinciale kampioenschappen met Yorkshire en de ultieme eer verdienen om Engeland en Zimbabwe te vertegenwoordigen”, zei Ballance.

“Ik wil al mijn clubs, coaches, ondersteunend personeel, teamgenoten en supporters bedanken voor hun begeleiding en aanmoediging gedurende mijn hele carrière. Het was een voorrecht.”

Luister op de Sounds-bannerLuister naar de geluiden footer

[ad_2]