[ad_1]

De Congressional Hispanic Conference heeft een waarschuwing afgegeven aan House Speaker Kevin McCarthy om snel een immigratie- en grensbeveiligingswet goed te keuren.

Vertegenwoordiger Tony Gonzales uit Texas, medevoorzitter van de Republikeinse groep, zei dat het huidige immigratievoorstel dat wordt overwogen nog een lange weg te gaan heeft voordat het zijn steun krijgt en drong er bij de GOP-leiders op aan om het wetsvoorstel niet tot het uiterste te drijven, zodat het kan worden aangenomen. en wet worden.

“Wat je ziet is een normale bestelling. En in de gebruikelijke volgorde schudden de commissies de zaken door elkaar – er is een tagging-proces, ‘zei Gonzales, die een groot deel van de grens tussen Texas en Mexico vertegenwoordigt. “Er moeten gesprekken zijn aan de kant van de Senaat… met het Witte Huis… over hoe we tot echte oplossingen kunnen komen.”

De heer Gonzales voegde eraan toe dat de 137 pagina’s tellende immigratiewet die deze week door de House Judiciary Committee moet worden behandeld, niet “klaar is voor prime time”.

“Ik ben ervan overtuigd dat de leiders niets voor de aanklager zullen brengen dat niet over de nodige stemmen beschikt”, zei hij.

Het immigratievoorstel is een combinatie van acht andere stukken immigratiewetgeving die door verschillende Republikeinse wetgevers zijn verspreid.


ZIE OOK: ICE vraagt ​​het Congres om virtuele arrestaties toe te staan, aangezien een enorme achterstand het agentschap belemmert


Het zou onder andere het Department of Homeland Security machtigen om elke vreemdeling de toegang tot het land te ontzeggen als het “noodzakelijk is om operationele controle over” de Amerikaanse grens te krijgen.

“We weten dat als de Verenigde Staten er niet in slagen onze grenzen te bewaken, de drugskartels dat wel zullen doen”, zei Rep. Laurel Lee, Republikein uit Florida.

Het voorstel zou toestaan ​​dat migrantenkinderen bij hun ouders worden vastgehouden voor de duur van het immigratieproces. Het wetsvoorstel verplicht Amerikaanse bedrijven ook om de immigratiestatus te verifiëren voordat ze iemand in dienst nemen en bestraft hen voor het willens en wetens in dienst nemen van een illegale vreemdeling.

De meest controversiële secties gaan echter over hoe de Verenigde Staten asielzoekers behandelen.

De voorgestelde wet herleeft verschillende beperkingen uit het Trump-tijdperk op het in aanmerking komen voor asiel voor migranten die de grens tussen de VS en Mexico overschrijden. Het zou verder de toegang blokkeren van migranten die door een ander land zijn gereisd om de Verenigde Staten te bereiken als ze niet eerst asiel hebben aangevraagd in het andere land.

De wetgeving vereist dat migranten asiel aanvragen in aangewezen havens van binnenkomst, in plaats van te proberen de Verenigde Staten illegaal binnen te komen. Het zou een asielvergoeding van $ 50 opleggen voor volwassen migranten.


ZIE OOK: Biden-beheerder voorspelt volgende maand een verdere ‘stijging’ van illegale immigranten naarmate de pandemische grensbeperkingen versoepelen


De heer Gonzales en andere GOP-wetgevers uit gematigde districten hebben hun bezorgdheid geuit over de asielbeperkingen. Ze zeggen dat de Verenigde Staten de legale mogelijkheden voor asielzoekers wier leven in gevaar is niet mogen beperken.

“We zullen vechten voor legale immigratie”, zei de heer Gonzales. “Wij zijn totaal tegen illegale immigratie.”

Immigratie en grensbeveiliging zijn twee van de belangrijkste kwesties waar de Republikeinen tijdens de laatste verkiezingscyclus mee te maken hebben gehad.

Ondanks de nadruk van GOP-wetgevers op het onderwerp, was het moeilijk om daadwerkelijke wetgeving op te stellen die voldoende steun kan krijgen in het sterk verdeelde Huis.

Republikeinse leiders beloofden aanvankelijk om binnen hun eerste maand van meerderheid een immigratiewet in te dienen. Maar die belofte werd buitenspel gezet door onderlinge strijd binnen de Republikeinse conferentie van het Huis.

Zelfs als de Republikeinen een wetsvoorstel door het Huis zouden kunnen duwen, zou het een ontmoedigende taak blijven om door de door de Democraten geleide Senaat te komen en het vetorecht van president Biden te vermijden.

De Democraten hebben onder meer gezegd dat ze alleen een “alomvattende” immigratiewet zullen steunen die een weg biedt naar volledig burgerschap voor de meer dan 10 miljoen illegale immigranten die zich al in de Verenigde Staten bevinden.

De meeste Republikeinen zien zo’n pad als een amnestie, een beloning voor het overtreden van de wet, en dus een zinkende voorziening.[ad_2]