[ad_1]

De Republikeinse senator Mitt Romney uit Utah drong dinsdag aan op minister van Binnenlandse Veiligheid, Alejandro Mayorkas, nadat Mayorkas weigerde een memo over grensbeveiliging te geven.

‘Geef ons een briefje,’ vroeg Romney aan Mayorkas. “Hoe doen we het wat betreft het beveiligen van onze grens? Onze zuidelijke grens eerst. Hoe… is dat een A, B, C, D, E of F? Wat betreft het beveiligen van de zuidelijke grens van Amerika, is dat een A of een F? (GERELATEERD: DCNF-verslaggever beschrijft hoe ‘miljoenen’ migranten onder Biden de grens over ‘stromen’)

‘Senator, zo eenvoudig is het niet,’ zei Mayorkas voordat Romney hem afsneed en herhaalde dat hij om een ​​brief vroeg.

US Customs and Border Patrol (CBP) stuitte in fiscaal jaar 2022 op meer dan 2,3 miljoen migranten, terwijl nog eens 600.000 migranten CBP ontweken in dit fiscale jaar, Fox News gemeld. CBP meldde 230.000 mensen te hebben ontmoet in oktober, de eerste maand van fiscaal jaar 2023, nog eens 233.470 mensen in novemberde tweede maand van boekjaar 2023 en meer dan 250.000 in december.

SHOW:

“We weten hoeveel mensen komen opdagen, doen we het geweldig of gaat het altijd mis?” Romney vroeg het aan Mayorkas, die probeerde de grondoorzaken van de situatie aan de zuidgrens te bespreken.

“Ik heb een vraag, en dat is: kunt u de veiligheid van onze zuidelijke grens beoordelen van een A tot een F?” vroeg Romney opnieuw, voordat hij Mayorkas onder druk zette over de gaten in de zuidelijke grensmuur.

De regering-Biden stopte de bouw van grensbarrières in mei 2021, maar toegestaan “Het vullen van de hiaten” in juli. De regering-Biden klaagde Arizona in december aan na de Republikeinse gouverneur. Doug Ducey gebruikte zeecontainers om gaten in de grensmuur bij Yuma op te vullen.

“Je bent nog niet klaar om het een cijfer te geven, ik bedoel, het is een F, het is absoluut een F”, zei Romney.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]