[ad_1]

De stemming komt slechts enkele weken nadat de Senaat een door de GOP gesteunde maatregel heeft goedgekeurd om het nieuwe wetboek van strafrecht van het district te blokkeren. President Joe Biden ondertekende, ondanks felle kritiek van sommige democraten, deze resolutie uit afkeuring van de GOP.

Maar deze keer zei het Witte Huis dat Biden een veto zou uitspreken over de resolutie over de politiemaatregel. Een beleidsverklaring van de regering zei dat Biden geen steun zou geven aan pogingen om “gezond verstand” -veranderingen terug te draaien, zoals het verbieden van chokeholds, het beperken van het gebruik van geweld en dodelijk geweld, het verbeteren van de toegang tot op het lichaam gedragen camerabeelden en het vereisen van officierstraining over de-escalatie en het gebruik van kracht.

“Het congres moet het recht van het District of Columbia respecteren om maatregelen te nemen die de openbare veiligheid en het vertrouwen van het publiek vergroten”, aldus de verklaring van het Witte Huis. “De president blijft ook het Congres oproepen om op gezond verstand gebaseerde hervormingswetgeving voor de politie goed te keuren.”

democratisch del. Eleanor Holmes Norton, de niet-stemgerechtigde vertegenwoordiger van het Huis van DC, hekelde de afkeurende resoluties van DC tijdens een toespraak op de vloer dinsdag als “diep ondemocratische en paternalistische wetgeving”, die de leden van het Huis opdroeg “uw handen van DC af te houden”.

Geen van de stemgerechtigde leden van het Congres is gekozen of legt verantwoording af aan inwoners van DC, zei Norton.

[ad_2]