[ad_1]

Inspecteur-generaal John Sopko getuigde woensdag dat hij niet kan garanderen dat het geld van de Amerikaanse belastingbetaler de Taliban niet financiert.

sopko gaf de regering-Biden de schuld van haar vermeende gebrek aan toezicht bij het verlenen van hulp aan Afghanistan.

“Er zijn nog steeds grote problemen met onze hulp in Afghanistan waar deze commissie op moet worden gewezen”, zei Sopko. “De Verenigde Staten hebben sinds de terugtrekking 2 miljard dollar aan hulp aan Afghanistan uitgetrokken en er is mogelijk nog eens 3,5 miljard dollar beschikbaar via dit nieuwe, in Zwitserland gevestigde Afghaanse fonds. , is het essentieel dat onze hulp niet wordt afgeleid door de Taliban. (GERELATEERD: Biden Admin weigerde samen te werken met onderzoekers in mislukte Afghaanse terugtrekking, zegt IG)

“Helaas, terwijl ik hier vandaag zit, kan ik deze commissie of de Amerikaanse belastingbetaler niet verzekeren dat we momenteel de Taliban niet financieren. Evenmin kan ik u verzekeren dat de Taliban het geld dat we sturen niet kapen van de beoogde ontvangers, die zijn de arme Afghanen”, vervolgde hij. “We lopen een ernstig risico vanwege de inmenging van de Taliban in de hulp van de VN en de VS. Verenigd en we worden geconfronteerd met een gebrek aan agressieve toezichtcontroles op trustfondsen en multilaterale organisaties.”

Sopko bekritiseerde ook het “ongekende” gebrek aan samenwerking van de regering met onderzoekers die proberen te achterhalen waar het hulpgeld naartoe gaat.[ad_2]