[ad_1]

President Biden zal woensdag de Republikeinen van het Huis scherp berispen en hen ervan beschuldigen de Amerikaanse economie te gijzelen door bezuinigingen te eisen in ruil voor een akkoord over het schuldenplafond.

Dit is de laatste escalatie van retoriek van beide kanten nu de onderhandelingen over het schuldplafond een cruciaal niveau bereiken om een ​​wanbetaling te voorkomen.

Biden weigert te begroten en dringt erop aan dat het Congres het schuldenplafond van het land onvoorwaardelijk moet verhogen, terwijl de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, een Republikein uit Californië, massale bezuinigingen en concessies eist bij de onderhandelingen over het schuldenplafond.

Beide partijen pleiten voor het Amerikaanse volk in plaats van voor elkaar. De heer McCarthy hield maandag een toespraak voor de New York Stock Exchange waarin hij het GOP-plan uiteenzette.

Woensdagmiddag zal de heer Biden een vernietigend weerwoord geven tijdens een toespraak in een vakbondsgebouw in Accokeek, Maryland, net ten zuiden van Washington.

Een functionaris van het Witte Huis zei dat Biden zijn plan zal benadrukken en zal zeggen dat de door de Republikeinen voorgestelde bezuinigingen de Verenigde Staten in een economische crisis kunnen storten.

“De president zal de gevolgen benadrukken van de bezuinigingen van 22% waarmee president McCarthy en extreme republikeinen in het MAGA House dreigen – op de gezondheidszorg voor veteranen, kinderopvang en opioïdenbehandeling”, aldus de verantwoordelijke.

Bovendien zei de functionaris “hij zal uitleggen hoe de Republikeinen van het Huis proberen voedselhulp en gezondheidszorg voor miljoenen Amerikanen te schrappen en de Inflation Reduction Act in te trekken door de productie naar het buitenland te sturen”.

De opmerkingen zijn de laatste in een reeks aanvallen van de heer Biden op de Republikeinen van het Huis, die in januari de controle over het Huis overnamen.

Ze hebben beloofd een steunpilaar te zijn tegen wat ze de uitgavengolf van de Biden-regering noemen. Huisrepublikeinen zeggen dat de roekeloze uitgaven van de heer Biden de inflatie hebben opgedreven, waardoor de prijzen van boodschappen, huizen en andere consumptiegoederen zijn gestegen.

In zijn toespraak op maandag riep de heer McCarthy op om de nationale niet-defensie-uitgaven terug te brengen naar het niveau van 2022. Maar hij noemde geen specifieke bezuinigingen.

“Simpel gezegd, het brengt ons op drie manieren op een fiscaal verantwoord pad: het beperkt, bespaart en verhoogt”, zei hij.

De heer McCarthy bekritiseerde ook de heer Biden vanwege zijn weigering om over een schuldovereenkomst te onderhandelen.

“Zonder overdrijving is de Amerikaanse schuld een tikkende tijdbom die zal ontploffen tenzij we serieuze en verantwoordelijke actie ondernemen. Maar hoe reageerde president Biden op dit probleem? Hij deed niets. Dus, naar mijn mening, en ik denk de rest van Amerika, het is onverantwoord”, zei hij.

Van de heer Biden wordt verwacht dat hij kritiek zal uiten op het plan van de GOP om op de uitgaven te bezuinigen, met het argument dat het een belastingweggevertje is waar de rijkste individuen en de grootste bedrijven enorm van profiteren, aldus de functionaris.

“De president zal zijn plan uiteenzetten om het tekort in 10 jaar tijd met bijna 3 biljoen dollar terug te dringen door de superrijken en grote bedrijven te vragen hun eerlijke deel te betalen en te bezuinigen op verkwistende uitgaven voor speciale belangen, zoals grote farmaceutische bedrijven en grote oliemaatschappijen”, zei de president. ambtenaar zei. zei, zei.

Democraten en Republikeinen moeten aftellen nadat het ministerie van Financiën deze maand is begonnen met het nemen van “buitengewone maatregelen” om een ​​faillissement te voorkomen.

De regering-Biden is van mening dat ze tot begin juni de tijd heeft om de leningslimiet van het land te verhogen voordat de regering het risico loopt in gebreke te blijven, wat economische chaos zou kunnen veroorzaken in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.[ad_2]