[ad_1]

Alex Wennberg had een doelpunt en een assist, Philipp Grubauer stopte 34 schoten en het bezoekende Seattle Kraken maakte hun playoff-debuut door verdedigend Stanley Cup-kampioen Colorado Avalanche dinsdagavond met 3-1 te verslaan.

De tweedejaars Kraken werd volgens NHL Stats de 13e uitbreidingsfranchise die een overwinning behaalde in hun eerste ‘postseason’-wedstrijd. Eeli Tolvanen scoorde vroeg in de eerste periode het eerste playoff-doelpunt in de teamgeschiedenis en Morgan Geekie bezegelde het met een telling in de derde.

Mikko Rantanen scoorde het enige doelpunt voor de Avalanche, die een einde zag komen aan hun winning streak van 10 wedstrijden in de eerste ronde. Het was een string met twee swipes en was gedateerd 2020.

Aleksandar Georgiev maakte 27 reddingen. Hij komt uit een carrière-beste 40-zege reguliere seizoen.

Game 2 is donderdag in Denver.

Grubauer was de hele nacht scherp tegen zijn voormalige ploeg. Hij frustreerde de topscorers van Colorado met de ene grote redding na de andere, terwijl zijn verdediging hielp de zinderende snelheid van de Avalanche te neutraliseren.

The Kraken nam een ​​2-1 voorsprong in de derde. Ze waren vrijwel automatisch toen ze na twee periodes aan de leiding stonden, met 35-1-3 in de reguliere competitie. Geekie breidde de voorsprong uit met een doelpunt op de schaatsen van Georgiev vroeg in de derde inning.

Colorado trok Georgiev voor een extra schaatser met ongeveer 1:35 te gaan, maar kon het gat niet dichten.

Grubauer profiteerde van een beetje geluk. Een schot uit de tweede periode van Evan Rodrigues ricocheerde van de bovenkant van de stick van Grubauer en zwenkte weg van het net. Later raakte het polsschot van Bowen Byram de schouder van Grubauer en kaatste vervolgens tegen de lat.

Met een 1-0 voorsprong werd Seattle het vierde team in de afgelopen 20 jaar dat de score opende in hun allereerste playoff-wedstrijd. Tolvanen profiteerde van een omzet uit Colorado om de Kraken van energie te voorzien en de menigte te verdoven.

De voorsprong duurde iets meer dan negen minuten toen Rantanen de wedstrijd in evenwicht bracht op aangeven van Nathan MacKinnon. Rantanen scoorde 55 doelpunten in het reguliere seizoen, het meeste door een Avalanche-speler sinds het team voor het seizoen 1995-1996 naar Denver verhuisde.

Rangers verslaan Devils in reeksopener

Igor Shesterkin maakte 27 reddingen, Chris Kreider scoorde twee powerplay-doelpunten en de bezoekende New York Rangers brachten de New Jersey Devils dinsdagavond met 5-1 van streek in Game 1 van hun eerste ronde playoff-serie.

Vladimir Tarasenko, Ryan Lindgren en Filip Chytil scoorden ook voor Rangers. Adam Fox had vier assists en Artemi Panarin had er twee in deze zevende vernieuwing van deze play-off rivierrivaliteit, de eerste sinds 2012.

The Devils, die franchiserecords vestigden met 112 punten en 52 overwinningen in het reguliere seizoen en driemaal New York versloegen in vier wedstrijden, gooiden nooit hun game-high. Als ze dreigden, misten ze het net of ontkende Shesterkin ze.

Hun enige doelpunt kwam op een strafschop van Jack Hughes met nog 2:46 te gaan. Vitek Vanecek maakte 18 reddingen.

De Rangers wonnen ook de strijd van de speciale teams. Kreider scoorde op twee van hun drie powerplays en Rangers sloten de Devils af op hun viermansvoordeel – ze hielden ze op afstand zonder zelfs maar een schot op het net – hoewel het strafschot werd vervangen door een powerplay.

Game 2 is hier terug op donderdagavond.

Rangers, die als derde eindigde in de Metropolitan Division achter de Devils, zette de toon in de eerste 10 minuten en keek nooit meer achterom. Ze sloegen, blokkeerden schoten en waren erg fysiek rond het net.

Devils-aanvoerder Nico Hischier en Hughes werden vroeg en vaak op het ijs gegooid, waarbij Rangers-aanvoerder Jacob Trouba voor de grote hits zorgde.

Tarasenko, die voor de handelsdeadline werd overgenomen van St. Louis, scoorde 4:58 in de wedstrijd met een schot tussen de cirkel op een mooie pass van K’Andre Miller.

Kreider scoorde op een 9:30 tip met Miles Wood in het strafschopgebied. Lindgren, die in de reguliere competitie een doelpunt had gescoord, scoorde laat in de tweede periode nipt en Kreider kreeg vroeg in de derde periode weer een tip.

Nadat Hughes zijn strafschop had genomen, scoorde Chytil in een leeg net.[ad_2]