[ad_1]

Josh Cassidy zegt dat hij het gevoel heeft dat hij door duizenden mensen op de schouder is geklopt.

De rolstoelracer uit Port Elgin, Ontario, heeft tijdens zijn carrière twee of drie keer gehuild tijdens wedstrijden. Een daarvan was in 2006, de eerste van zijn 13 Boston Marathon-optredens.

“Ik herinner me dat ik rond de [final] op de hoek van Boylston Street en het was vol met mensen, ‘zei Cassidy in een recent telefoongesprek vanuit haar huis in Barrie, Ontario, voorafgaand aan de race van dit jaar. “Iedereen wordt gek, ik ben alleen en ik herinner me dat ik om me heen keek en dacht: ‘Oh nee, gaat iemand of een van de besten me voorbij? Ga ik zo langzaam dat de lopers eraan komen? »

“Nee, ze juichten me allemaal toe. [to the finish line]. Het was de steun van mensen die [understood] de marathon, het gevecht. De hele gemeenschap in Boston en iedereen daar begrijpt, en het is zo speciaal, de energie die hem omringt.”

Cassidy, drievoudig Paralympiër, zat bijna vanaf het begin van de race van maandag op een koele, bewolkte ochtend in de problemen.

De 38-jarige voelde zich niet alleen zwaar (langzaam) en strak tijdens de warming-up, maar kreeg ook krampen tijdens de race en had moeite om zijn racestoel vast te pakken.

“Ik was meteen geweldig, tweede”, zei Cassidy, die in 2012 de Boston Marathon voor rolstoelatleten won in een wereldrecordtijd van een uur, 18 minuten en 25 seconden. “Ik stond voor het eerst in de top 10, toen begonnen de problemen en [it was] afdaling vanaf daar.”

Cassidy eindigde als 19e maandag in 1:47:02 en noemde het de “slechtste” van haar Boston Marathon-wedstrijden.

Hechtingsproblemen

Er was mist en nevel voorafgaand aan de race, maar geen regen in de voorspelling, zei hij, voor de start van de rolstoel om 9:02 uur ET, wat Cassidy ertoe aanzette beschermende kleding te dragen. Tijdens de tweede helft van de race van 42,2 kilometer begon het te regenen.

Cassidy was in ieder geval in staat om de wrede omstandigheden en gripproblemen een paar minuten te vergeten toen hij op Boylston reed.

“Geweldig”, zei hij tegen CBC Sports toen hem werd gevraagd de scène te beschrijven. “Overoorverdovend, zelfs bij nat en koud weer. Krijg die steun [to the finish line] na zo’n meedogenloze race komt het in beweging. Het is ongeloofelijk.

“De geschiedenis van een stad maakt de marathon ook speciaal, en voor Boston is het hun sportieve erfgoed. Het is door en door een sportstad. Het is leuk en echt motiverend als je die steun hebt.”

Maar er zijn in de eerste helft kilometerslange stukken langs achterlandwegen waar niets is.

“In Londen [England] of Toronto, als je zo centraal in de stad zit, heb je consistent veel meer steun”, zei Cassidy, die afgelopen oktober de Toronto Waterfront Marathon in 1:39:54 voltooide als onderdeel van een testoefening.

“Het is bijna halverwege voor jou [hear] het eerste gejuich [in Boston]. Het is net zo’n strijd alleen met alle heuvels en alles op de baan dat het helemaal op het einde de moeite waard is.

Verpletterd in de LA Marathon

Maandag was de eerste race voor Cassidy sinds 30 juli, toen hij vierde werd in de T53/54 marathon op de Commonwealth Games.

Een maand geleden lag hij aan de leiding bij de marathon van Los Angeles rond de 8 km. Maar Cassidy, die om 6.30 uur het leidende voertuig in het donker volgde, raakte snel “ongemarkeerde wegdepressies” van ongeveer vijftien centimeter diep en crashte, waarbij zijn banden beschadigd raakten.

Hij keert terug naar huis in Barrie, Ont., om zich voor te bereiden op enkele belangrijke races volgende maand in Zwitserland, terwijl hij doorgaat met het zoeken naar een plek met Team Canada voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Cassidy is van plan deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Para-atletiek van 8 tot 17 juli in Parijs en later deze maand aan de U20-Senior Para-atletiekkampioenschappen in Langley, British Columbia.

De 31-voudig Canadees kampioen, die ook auteur en artiest is, zal ook sponsoring en partnerschappen zoeken met zijn openbare spreekbeurten om de fondsen te verschaffen die nodig zijn om zich meer op zijn racen te concentreren.

Afgelopen herfst behoorde Cassidy niet tot de para-atleten die werden toegevoegd aan het verbeterde financieringsprogramma van Canadian Athletics Performance Pathway (CAPP) vanwege zijn toenmalige wereldranglijst van 16e.

In plaats daarvan ontvangt hij een maandelijkse toelage van meer dan $ 1.000 via het Athlete Assistance Program van Sport Canada.

“Ik ben niet terug in de beste vorm van mijn leven van twee jaar geleden,” zei Cassidy, “maar ik voel me sterk en ik kom er wel. Ik weet dat ik meer kan doen, dus ik denk dat daar mijn kalmte is gekomen van.”

KIJK | Cassidy helpt Canada te leiden bij de openingsceremonie van de Commonwealth Games:

Canada neemt deel aan de openingsceremonie van de Commonwealth Games 2022 in Birmingham

Onder leiding van vaandeldragers Maude Charron uit Rimouski, Que. en Josh Cassidy van Port Elgin, Ont., Team Canada betraden donderdag het Alexander Stadium tijdens de openingsceremonie van de Commonwealth Games 2022 in Birmingham, Engeland.

[ad_2]