[ad_1]

RALEIGH, NC – Transgendermeisjes in North Carolina zouden uitgesloten worden van deelname aan vrouwensportteams op de middelbare school, middelbare school en hogeschool, op grond van wetgeving die woensdag is aangenomen door het door de Republikeinen gecontroleerde Huis in een van de eerste acties sinds het eerder deze maand een supermeerderheid bereikte.

Het Huis keurde wetgeving 73-39 goed, waarbij drie Democraten voor stemden, om sport te scheiden op basis van biologisch geslacht, uitsluitend gebaseerd op de “reproductieve biologie en genetica bij de geboorte” van studenten. Transmeisjes zouden niet mogen spelen in een sportteam dat overeenkomt met hun genderidentiteit. Transjongens en cisgendermeisjes konden alleen spelen in teams die waren aangewezen voor mannelijke atleten als er geen vergelijkbaar vrouwelijk team was, met uitzondering van worstelen.

Huisrepublikeinen hebben het wetsvoorstel eerder woensdag door twee commissies versneld na het horen van debatten van trans- en cisgender student-atleten. Hij gaat nu naar de Senaat, waar een concurrerend voorstel donderdag al over de vloer zou kunnen komen. Het wetsvoorstel van de Senaat zou alleen beperkingen creëren voor atleten op de middelbare en middelbare school.

Minstens 20 andere staten hebben vergelijkbare limieten opgelegd aan transatleten op K-12- of universiteitsniveau. De wetsontwerpen van North Carolina behoren tot de verschillende wetsvoorstellen die deze maand zijn ingediend en die gevolgen zouden hebben voor transbewoners, waaronder beperkingen op genderbevestigende medische procedures voor transjongeren en strafrechtelijke sancties voor openbare optredens door bepaalde “mannelijke of vrouwelijke nabootsers”.

Voorstanders van de sportwet van het Huis zeggen dat het de kansen voor cisgendermeisjes zou behouden en hun veiligheid zou beschermen. Maar transkinderen en hun aanhangers zeggen dat het discriminatie is, vermomd als veiligheidsmaatregel.

“Dit wetsvoorstel is een inclusief wetsvoorstel, niet exclusief”, zei Rep. Kristin Baker, Cabarrus County Republikeinse en titelsponsor. “Dit wetsvoorstel moet eerlijke en vooral veilige, fysiek veilige concurrentie mogelijk maken.”

Hoewel de sponsors beweren dat het voorstel geen genitale inspecties toestaat om het geslacht van een student te verifiëren, hadden ze woensdag geen uitleg over hoe het beleid zou worden gehandhaafd.

Het wetsvoorstel zou studenten ook het recht geven om een ​​rechtszaak aan te spannen als ze worden benadeeld door een transstudent die de beperkingen overtreedt.

Baker en andere supporters hebben herhaaldelijk gewezen op een volleybalblessure in Cherokee County om hun bewering te ondersteunen dat transparticipatie een inherent gevaar vormt voor cisgendermeisjes in de staat.

Payton McNabb, een student aan de Hiwassee Dam High School in Murphy, liep een hersenschudding en nekblessure op nadat een transgenderatleet haar afgelopen september met een volleybal op het hoofd sloeg tijdens een schoolwedstrijd. McNabb zei dat ze nog steeds last had van wazig zien, leerstoornissen, chronische hoofdpijn en gedeeltelijke rechtszijdige verlamming.

“Ik ben misschien de eerste die voor je komt met een blessure, maar als het niet overgaat, zal ik niet de laatste zijn”, vertelde ze eerder op woensdag in een commissievergadering.

Het debat heeft de aandacht getrokken van nationale verdedigers zoals Riley Gaines, een voormalige zwemmer van de Universiteit van Kentucky die bekend staat om haar kritiek op een NCAA-uitspraak waardoor transgenderzwemmer Lia Thomas tegen haar mag strijden in Divisie I-races voor dames.

Vertegenwoordiger Vernetta Alston, een democraat uit County Durham, bekritiseerde de GOP voor het versterken van een paar geïsoleerde incidenten die volgens haar het probleem overdreven. Blessures gebeuren de hele tijd in de sport, zei Alston, ongeacht wie er meedoet. Baker voerde aan dat een blessure als die van McNabb er één te veel was.

Niet meer dan 15 transatleten zijn goedgekeurd om dit jaar sporten op de middelbare school te spelen in North Carolina, en slechts twee zijn transmeisjes.

“Het is een voorwendsel voor onverdraagzaamheid en onderdeel van een grotere inspanning om transgenders te verbieden hun leven te leiden”, zei Alston tijdens een binnendebat, waarschuwend dat het wetsvoorstel een kleine, toch al kwetsbare bevolking verder zou uitsluiten.

Sean Radek, een 17-jarige transgender uit Charlotte, zei dat hij zijn grootste passie – zwemmen – had opgegeven vanwege de discriminatie en het ongemak waarmee hij te maken kreeg nadat hij als preteen uit de kast kwam. Het isolement dat hij voelde nadat hij de sport had verlaten, heeft nog steeds invloed op hem, zei hij.

“Sindsdien worstel ik met depressies, zelfbeschadiging en suïcidale gedachten als gevolg van het verlies van de gemeenschap, vooral als het om sport gaat”, zei Radek. “Het is moeilijk voor te stellen dat een 12-jarige zijn dromen opgeeft omdat hij zichzelf heeft gevonden… voor mij was dat de realiteit.”

Tricia Cotham, vertegenwoordiger van de provincie Mecklenburg, die de GOP deze maand een supermeerderheid zonder veto gaf toen ze haar partijlidmaatschap veranderde van democraat in republikeinse, stemde voor het wetsvoorstel nadat ze afgelopen herfst op een platform was verschenen dat LGBTQ + -rechten ondersteunde. Cotham weigerde woensdag met verslaggevers over het wetsvoorstel te praten.

Hannah Schoenbaum is lid van het Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative. Report for America is een nationaal serviceprogramma zonder winstoogmerk dat verslaggevers in lokale redactiekamers plaatst om verslag uit te brengen over te weinig gerapporteerde kwesties.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]