[ad_1]

De Senaat stemde woensdag met 48 tegen 51 om wetgeving te verwerpen die de regel van de Biden-regering dat het Department of Veterans Affairs (VA) abortussen moet verstrekken, zou hebben geschrapt.

De resolutie onder de Congressional Review Act werd in februari ingediend door de Republikeinse senator Thomas Tuberville uit Alabama in een poging een mandaat van president Joe Biden om de door de belastingbetaler gefinancierde VA te dwingen abortusdiensten te verlenen, ongedaan te maken. als gevolg naar het persbericht. De resolutie werd vandaag in de Senaat verworpen, waardoor het abortusbeleid van de Biden-regering van kracht bleef. (GERELATEERD: Maker van abortuspillen klaagt Biden aan bij FDA)

Terrence Hayes, perssecretaris van de VA, zei in een voorbereide verklaring dat de VA “toegewijd was aan het aanbieden” van abortussen als onderdeel van de gezondheidszorgopties van het bureau voor veteranen.

“Zoals VA-secretaris Denis McDonough heeft gezegd: ‘Zwangere veteranen en VA-begunstigden verdienen toegang tot medisch noodzakelijke reproductieve zorg van wereldklasse wanneer ze die het meest nodig hebben’,” zei Hayes. “Dat is wat onze natie hen verschuldigd is, en dat is wat we zijn gaat leveren aan VA.”

Een woordvoerder van Tuberville verwees de Daily Caller News Foundation naar de opmerkingen van de senator voor de stemming en zei dat “[t]belastingbetalers mogen niet worden gedwongen om te betalen voor abortussen.” De woordvoerder wees ook op het belang van de twee Republikeinen die samen met de Democraten tegen de maatregel stemden.

De resolutie was gesponsord door 34 Republikeinse en Democratische senatoren. Joe Manchin uit West Virginia en “onderschreven door Susan B. Anthony Pro Life-America, March for Life, National Right to Life, Catholic Vote, Heritage Action en Concerned Women for America Legislative Action Committee”, als gevolg naar het originele persbericht.

Biden heeft op 1 september de eerdere “uitsluiting” van abortus van de medische dienst van VA opgeheven. 9, 2022, als gevolg in het federale register.

“Het Department of Veterans Affairs (VA) wijzigt zijn medische voorschriften om de uitsluiting van abortuscounseling op te heffen en uitzonderingen vast te stellen op de uitsluiting van abortussen in het medische uitkeringsprogramma voor veteranen die zorg ontvangen zoals uiteengezet in dit programma, en om de abortus te schrappen uitsluiting van counseling en uitbreiding van uitzonderingen op de uitsluiting van abortus voor begunstigden van het Department of Veterans Affairs Medical and Civil Health Program (CHAMPVA), ‘leest verder in de update.

Veel Amerikanen hadden meteen kritiek op de nieuwe regel, sommigen ruzie maken dat de federale overheid het geld van de belastingbetaler niet kon gebruiken om abortussen te betalen. Een VA-verpleegster spande een rechtszaak aan nadat de regel was ingevoerd en zei dat de nieuwe bepaling haar niet alleen in strijd zou brengen met haar religieuze overtuigingen, maar ook met de wet van Texas, die de praktijk verbiedt, behalve in het geval van het redden van het leven van de moeder, als ze een abortus heeft gepleegd.

Susan B. Anthony Pro-Life America-president Marjorie Dannenfelser zei in een voorbereide verklaring dat “de regering-Biden er alles aan zal doen om abortus op verzoek verplicht te stellen tot de geboorte in het hele land.”

“In plaats van onze veteranen meelevende zorg en hulp te bieden, gebruiken ze belastinggeld om VA-ziekenhuizen om te vormen tot abortuscentra, zelfs in staten waar pro-life wetten van kracht zijn”, zei Dannenfelser. “De overgrote meerderheid van de Amerikanen wil niet dat het geld van hun belastingbetaler wordt gebruikt om de vernietiging van ongeboren kinderen te financieren. In plaats van te luisteren naar de wil van het volk en de wetten te handhaven, werkt Biden samen met de regeringslobby om haar radicale pro- abortusagenda in het hele land. We zullen ons blijven uitspreken tegen dit extremisme en hen ter verantwoording roepen aan het Amerikaanse volk.”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]