[ad_1]

Volgens Sens. Chris Coons en Thom Tillis.

Het tweeledige duo zei dinsdag dat mensen gealarmeerd zouden moeten zijn door China’s pogingen om Amerika met legale middelen te overtroeven, in plaats van zich uitsluitend zorgen te maken over de illegale diefstal van technologie en onderzoek.

Coons, Democraat van Delaware, zei dat China legale middelen heeft gebruikt om de verplettering van het US Patent and Trademark Office op te nemen als onderdeel van zijn draaiboek om de VS als economische wereldleider van de troon te stoten.

“China heeft de normencommissies gemanipuleerd en de USPTO overspoeld met handelsmerk- en octrooiaanvragen om al zijn werk te vertragen”, zei Coons tijdens een vergadering van een subcommissie voor onroerend goed, Intellectual Affairs of the Senate Judiciary Committee.

De heer Coons, de democratische voorzitter van het IP-panel, zei dat andere landen, zoals India, ook een bedreiging vormen voor de Amerikaanse innovatie.

De heer Tillis, een Republikein uit North Carolina, zei dat sommige van Amerika’s farmaceutische en biotech-bondgenoten ook het Amerikaanse intellectuele eigendom ondermijnen, maar China blijft de grootste bedreiging voor Amerikaanse innovatie.

De Republikeinse leider van het panel zei dat een groot deel van het succes van China te danken is aan de Amerikaanse creativiteit.

“Afgezien van diefstal, zou de primaire zorg voor ons allemaal hier vandaag moeten zijn dat de CCP de Verenigde Staten inhaalt op het gebied van nationale innovatie in plaats van een huidige afhankelijkheid van diefstal, waarbij diefstal uit het verleden wordt gebruikt om een ​​concurrent te worden van aangezicht tot aangezicht”, zei de heer Tillis. op de vergadering. “We moeten beter doen.”

Amerikaanse bedrijven en ondernemers voelen zich volgens de Amerikaanse Kamer van Koophandel gedwongen door buitenlandse dreigingen.

Senior Vice President van de Kamer van Koophandel, Patrick Kilbride, vertelde senatoren dat zijn team heeft gezien dat het in de VS gevestigde innovatie-ecosysteem met veel bedreigingen wordt geconfronteerd.

“Dit neemt de vorm aan van online piraterij, namaak, diefstal van handelsgeheimen, erosie van wettelijke rechten, gedwongen overdracht van technologie, politieke stigmatisering van intellectueel eigendom en het volledig afzien van wereldwijde toezeggingen aan intellectueel eigendom, waardoor een omgeving wordt gecreëerd waarin Amerikaanse innovatie en creativiteit zijn kwetsbaar,” zei de heer Kilbride. “Deze bedreigingen komen uit alle hoeken van de wereld, zeker uit China.”

De klacht van de heer Kilbride bleef echter niet beperkt tot gedwongen overdracht van technologie vanuit China, en hij zei dat Europese dataregels Amerikaanse bedrijven zouden kunnen dwingen om handelsgeheimen te delen met regeringen en mogelijk concurrenten.

De Kamer van Koophandel getuigde samen met andere goed geïnformeerde mensen voor het IP-panel over de dreiging van diefstal van intellectueel eigendom in het buitenland, terwijl wetgevers oplossingen proberen te ontwikkelen om zich te beschermen tegen bedreigingen voor onderzoek en Amerikaanse technologie.

Coons heeft in de afgelopen twee sessies van het Congres verschillende wetsvoorstellen ingediend met als doel de wetgeving inzake intellectueel eigendom voorspelbaarder, efficiënter en betrouwbaarder te maken, aldus zijn staf.

Hij werkte samen met Sen. De Republikein Tom Cotton uit Arkansas in 2019 over een wetsvoorstel om het voor octrooihouders gemakkelijker te maken hun octrooien af ​​te dwingen tegen inbreukmakers. In 2021 werkte de heer Coons samen met de heer Tillis aan een wetsvoorstel om de online verkoop van namaakgoederen te stoppen.

Senatoren zitten dit jaar weer aan de tekentafel terwijl ze werken aan het beëindigen van aanhoudende buitenlandse bedreigingen voor Amerikaans onderzoek en innovatie.[ad_2]