[ad_1]

Oud-president Donald Trump beschuldigde dinsdag de gouverneur van Florida. De laatste aanval van Ron DeSantis op Disney als een ‘politieke STUNT’, de laatste schermutseling in de aanhoudende vete tussen de voormalige president en de gouverneur van Florida.

DeSantis – op basis van opiniepeilingen waarschijnlijk de sterkste tegenstander van Trump in 2024 – kondigde maandag wetgeving aan om last-minute Disney-deals terug te draaien om de nieuwe staatscontrolecommissie van de gouverneur, bedoeld om toezicht te houden op het Disney Special District, in toom te houden. Trump noemde de vete van DeSantis met Disney een mislukt “PR-plan” voorafgaand aan een algemeen verwachte presidentiële aankondiging van de gouverneur, als gevolg naar een sociale waarheidspositie.

“DeSanctus is volledig vernietigd door Disney. Zijn oorspronkelijke PR-plan is mislukt, dus nu komt hij terug met een nieuwe om zijn gezicht te redden”, zei de voormalige president. gezegd bij de post. “Disney’s volgende stap zal de aankondiging zijn dat er vanwege de gouverneur geen geld meer in Florida zal worden geïnvesteerd – in feite zouden ze zelfs een langzame terugtrekking kunnen aankondigen of de verkoop van sommige eigendommen, of de hele zaak. Let op! Dat zou een moordenaar. In de tussentijd is dit allemaal zo zinloos, een politieke STUNT! Ron zou moeten werken aan de MESS van de krakers!”

DeSantis ondertekende wetgeving op 2 februari. 27 om de autonomie van Disney binnen het Reedy Creek Improvement District in te trekken en richtte een Central Florida Tourism Supervisory District Board op, waardoor Reedy Creek werd ontbonden. Disney anticipeerde op het besluit van de gouverneur en ondertekende last-minute overeenkomsten die de ontwikkelingsbevoegdheid teruggaven aan bedrijfsleiders en het bestuur van DeSantis verbood om beslissingen te nemen zonder de toestemming van Disney. (GERELATEERD: DeSantis onthult wetsvoorstel om speciale privileges van Disney te dwarsbomen)

DeSantis’ vete met Disney begon vorig jaar toen het bedrijf kritisch de wet op de ouderlijke rechten van de gouverneur in het onderwijs, die door critici de “zeg geen homo-wet” werd genoemd omdat ze de LGBTQ-gemeenschap niet omvatte. Bob Iger, CEO van Disney, zei dat de inspanningen van de gouverneur tegen het bedrijf “anti-business” en “anti-Florida” waren.

In 2019 creëerde de toeristenindustrie in Orlando, de thuisbasis van Disney, 463.000 banen en genereerde $ 5,3 miljard aan belastinginkomsten voor de staat, als gevolg naar een studie van Oxford Economics.

Voormalig gouverneur van New Jersey, Chris Christie, die zelf een presidentiële run op het oog heeft, hekelde dinsdag ook DeSantis en zei dat zijn inspanningen tegen Disney niet “conservatief” waren omdat hij inging tegen het principe van een beperkte overheid.

“Waar gaan we nu heen, dat als je een afwijkende mening uit in dit land, de regering je mag straffen? Voor mij is dat wat ik altijd dacht dat liberalen deden, en nu zitten we er ineens in met een Republikein gouverneur,” zei Christie. gezegd Semafoor in een interview.

Het politieke team van DeSantis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]