[ad_1]

De House Appropriations Committee hield dinsdag een hoorzitting over de voorgestelde begroting van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID), maar stelde geen enkele vraag over rapporten waaruit bleek dat Amerikaanse financiering mogelijk wordt gebruikt om Palestijns terrorisme te promoten.

vertegenwoordiger Republikeins. Mario Díaz-Balart uit Florida, die toezicht houdt op de subcommissie die zich bezighoudt met uitgaven voor buitenlandse hulp, stuk Het voorstel van president Joe Biden begroting het zou de financiering van USAID met $ 32 miljard verhogen, wat het “volkomen onrealistisch” zou noemen. Terwijl de twee uur durende hoorzitting een verscheidenheid aan onderwerpen behandelde, waaronder klimaatverandering, onderwijs in het buitenland en vrouwenrechten, ondervroeg geen van de leden USAID-beheerder Samantha Power, over de bezorgdheid dat USAID-financiering werd gebruikt om Palestijns terrorisme te steunen. (GERELATEERD: ‘Onbezongen vrouwelijke kampioenen’: Biden Admin financiert Pakistaanse show met transadvocaat)

De woordvoerster van Díaz-Balart, Laura Hernandez, vertelde de Daily Caller News Foundation dat de “beperkte tijd” die aan de hoorzitting was toegewezen, het nu mogelijk maakte om vragen over het onderwerp te stellen.

“We hebben herhaaldelijk vragen gesteld en zorgen geuit over gerapporteerde financiering aan aan terrorisme gelieerde groepen sinds de beschuldigingen voor het eerst werden gemeld”, zei Hernandez. “Helaas waren we met beperkte tijd tijdens de openbare hoorzitting niet in staat om alle dringende kwesties van zorg aan de president voor te leggen, maar we zullen streng toezicht blijven uitoefenen via de vele kanalen tijdens de hoorzitting. Tijdens de hoorzitting noemde het congreslid dit kort. , zeggende: “We mogen ook geen controversiële programma’s financieren die de kijk van de Amerikaanse belastingbetaler op buitenlandse hulp en USAID aantasten”.

Een foto gemaakt in augustus.  Foto genomen op 15 november 2014 toont een doos met sanitaire kits en zeep geleverd door het United States Agency for International Development (USAID) opgeslagen op een VN-school voorafgaand aan distributie aan Palestijnse ontheemden in Gaza-stad.  (ROBERTO SCHMIDT/AFP via Getty Images)

Een foto gemaakt in augustus. Foto genomen op 15 december 2014, toont een doos met sanitaire kits en zeep geleverd door het United States Agency for International Development (USAID) opgeslagen op een VN-school voordat ze werd uitgedeeld aan ontheemde Palestijnen in Gaza-stad. (ROBERTO SCHMIDT/AFP via Getty Images)

In februari onthulde een rapport dat de Omariya Girls’ Secondary School op de Westelijke Jordaanoever studenten indoctrineerde om Palestijnse terroristen te eren en te herdenken. Tijdens een van de evenementen hield de school een ceremonie ter ere van ‘held Khairy Alqum’ die zeven Israëli’s vermoordde en op foto’s die van het evenement werden vrijgegeven, was een bord te zien waarop stond dat de school werd gefinancierd door de ‘USAID’.

Een Palestijnse non-profitorganisatie, The Community Development & Continuing Education Institute, ontving $ 78.000 van USAID in een subsidie ​​die loopt van 2021 tot 2023. De financiering werd toegekend ondanks dat de voorzitter van de CDCEI Board of Directors, Imad Al-Zeer, werd gefotografeerd tijdens een evenement georganiseerd door de Verenigde Staten.toegewezen terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

“Het festival, georganiseerd door student Donia Dandis en student Rami Al-Ahmar, begon met een minuut stilte ter ere van de zielen van de martelaren, gevolgd door het volkslied, in aanwezigheid van de voorzitter van de universiteitsraad, Professor Dawood Al-Zeer, Dr. Emad Al-Zeer, Vice-President van de Universiteit, Dr. Nafeh Al-Hassan, Decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, en Dr. Muhammad Sa’abneh, decaan van studentenzaken, talrijke families van martelaren en gevangenen, en een grote menigte Labour- en universiteitsstudenten”, luidt een artikel over het evenement.

Verschillende andere CDCEI-leiders hebben posts op sociale media geplaatst waarin ze bekende Palestijnse terroristen prijzen en de non-profitorganisatie steunt ook de Boycot, Divestment and Sanctions-beweging, die bedrijven en instellingen dwingt hun banden met Israël te verbreken.

USAID reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]