[ad_1]

Artikel inhoud

Als je in de ijshockeybranche een bordje met ‘Help Wanted’ ophangt, vooral voor het altijd begeerde optreden van algemeen directeur van de NHL, kun je een spervuur ​​van cv’s verwachten.

Reclame 2

Artikel inhoud

“Ik kan je nu meteen mijn telefoon laten zien…”, zei Don Maloney, nu president van hockeyoperaties voor de Calgary Flames, slechts enkele uren na de aankondiging dat Brad Treliving niet zou terugkeren als GM van het team. “Er zijn mensen die me sms’en waar ik al 15 jaar niet van heb gehoord en die zeggen: ‘Weet je, ik denk dat ik het werk kan doen.'”

Artikel inhoud

Artikel inhoud

We hebben geen toegang tot Maloney’s inbox, dus we kunnen de lijst met hoopvolle mensen niet delen.

Maar na de aankondiging van maandag dat de Flames en Treliving “afgesproken om onderling uit elkaar te gaan’, hebben we wel een paar brandende vragen over de zoektocht naar zijn vervanger.

Staat de beste kandidaat al op de loonlijst?

Het komt niet vaak voor dat je een assistent-algemeen manager omschrijft als een soort gezicht van de franchise, maar dat is het geval met Craig Conroy, die zijn favoriete status als fan behield toen hij stopte als speler en onmiddellijk overstapte naar een hockey- ops rol bij de Saddledome.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

Conroy heeft nu twaalf jaar frontoffice-ervaring en heeft gesolliciteerd voor GM-banen in andere steden. Hij is een bron van positiviteit, en misschien kan die kijk-aan-de-bright-side-benadering helpen om de moed op te wekken rond wat soms een wond-te-strakke groep is geweest.

De Flames hebben een andere intrigerende interne kandidaat in Brad Pascall, die tijdens zijn periode bij Hockey Canada hielp bij het bouwen van krachtige Olympische teams en nu toezicht houdt op de Calgary Wranglers van de AHL. De boerenclubbers rolden dit seizoen naar een record van 51-17-4.

Is eerdere GM-ervaring een vereiste?

Tijdens de pers van maandag sloot de 64-jarige Maloney zichzelf uit als een optie om fulltime GM te worden, door te zeggen: “Ik denk dat je iemand nodig hebt die jonger, vooruitstrevender en inventiever is.”

Reclame 4

Artikel inhoud

Dat zou suggereren dat de Flames bereid zijn om die grote doorbraak aan te bieden aan iemand die nog nooit in een call-the-shots-positie heeft gezeten voor een NHL-franchise.

Je kunt speculaties horen over assistent-algemeen managers uit de hele competitie – Jason Botterill in Seattle, Mathieu Darche in Tampa Bay, Shawn Horcoff in Detroit, Eric Tulsky in Carolina, Hayley Wickenheiser in Toronto en zo verder. (Op die lijst zou alleen Botterill een tweede kans krijgen.)

Als je een connect-the-dots-type bent, heb je Chris O’Hearn misschien al gegoogled, die aanvankelijk werd aangenomen door Maloney in Arizona en nu de rechterhand van Bill Guerin is in Minnesota.

Zal het vertrek van Treliving eventuele sollicitanten afschrikken?

Hoewel de boodschap van de Saddledome was dat Treliving “een pauze nodig heeft” van de sleur van het algemeen directeur zijn, hebben anderen gemeld dat dit niet de enige reden is waarom hij wegloopt.

Advertentie 5

Artikel inhoud

De beste insider van Sportsnet, Elliotte Friedman, bovenaan zijn laatste 32 Thoughts-column met een analyse van het vertrek van Treliving, en schreef: “Er wordt aangenomen dat een verslechterende relatie met (Darryl) Sutter een belangrijke rol speelde in de beslissing van de GM, dat de twee niet konden blijven werken. samen en had echt al een tijdje niet goed gecommuniceerd. Als Sutter geen verlenging had, is de uitkomst misschien anders.

Sutter is getekend voor nog twee seizoenen als hoofdtrainer en is in die periode veel buit verschuldigd. Als de relatie van Treliving met de Jolly Rancher zo zuur was geworden, zal een rijzende sterrenroosterarchitect zich dan zorgen maken dat dit een situatie is die niet te winnen is?

Hoeveel controle heeft de nieuwe medewerker?

Dit zal zeker aan de orde komen tijdens de ‘Heeft u nog vragen voor ons?’ fase van het interviewproces.

Advertentie 6

Artikel inhoud

Elke kandidaat zal willen weten of Sutter onaantastbaar is. Met geruchten over een machtsstrijd met Treliving en een breuk met sleutelspelers als Jonathan Huberdeau en Nazem Kadri, zal de nieuwe GM benieuwd zijn of ze groen licht krijgen om een ​​verandering achter de bank door te voeren, of dat nu onmiddellijk is of ergens in de toekomst. toekomst.

Een andere vraag is de structuur van de nieuwe hockey-ops-afdeling van de Flames. In sommige markten heeft de president van hockeyoperaties een belangrijke stem in de grote beslissingen. Elders wordt het meer als een adviserende rol beschouwd. Dat was het geval toen Brian Burke in die hoedanigheid in Calgary werkte, dus vermoedelijk zal het een vergelijkbare opstelling zijn onder Maloney.

Advertentie 7

Artikel inhoud

Hoe snel kun je beginnen?

Hoewel Maloney nog niet klaar was om een ​​tijdlijn bekend te maken en benadrukte dat bovenaan zijn to-do-lijst een “diepgaande analyse” is van wat er dit seizoen mis ging, zullen de Flames niet te lang wachten voordat ze op zoek gaan naar de vervanger van Treliving.

De NHL Draft staat gepland voor eind juni, en dat is misschien wel de belangrijkste gebeurtenis geworden voor mogelijke wheeling en deals. Gratis bureau opent later die week.

De nieuwe medewerker heeft tijd nodig om vertrouwd te raken met het personeel, het rooster en de prospectpool. Ze moeten een richting uitstippelen.

Maloney, die zal dienen als interim GM, zei het zelf: “Er is veel werk dat we moeten doen” – en hoe eerder ze deze cruciale rol hebben vervuld, hoe beter.

De Philadelphia Flyers en Pittsburgh Penguins zijn ook op zoek, dus er zal concurrentie zijn voor enkele van de mogelijke kanshebbers.

wgilbertson@postmedia.com

Twitteren: @WesGilbertson

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]