[ad_1]

John Yang:

De levensverwachting van de gemiddelde Amerikaan is voor het tweede jaar op rij gedaald, het is nu 76, aangezien de levensverwachting in 2020 wereldwijd daalde als gevolg van COVID, herstelden andere landen zich in 2021. Maar de Verenigde Staten zetten hun daling voort en bereikten de laagste punt in bijna twee decennia.

Dr. Steven Woolf is emeritus directeur van het Virginia Commonwealth University Center on Society and Health. Ik weet dat we ons alleen op de laatste twee jaar richten, maar dat is een trend op langere termijn, nietwaar?

Dr. Steven Woolf, Virginia Commonwealth University Center School of Medicine: Absoluut. Onze problemen begonnen pas echt in de jaren 90. De levensverwachting is in alle geïndustrialiseerde landen gestegen. Maar vanaf dat moment begon het groeitempo in de Verenigde Staten te vertragen. En na 2010 stopte het gewoon met stijgen en plateaude het.

[ad_2]