[ad_1]

Twee jaar geleden gaf de agenda van Joe Biden aan dat de vleugel van de Democratische Partij van onze heersende klasse eindelijk klaar was om het hoofd te bieden aan de lang aanhoudende economische, politieke en sociale crises waarmee het land wordt geconfronteerd. Het zou nooit gemakkelijk worden. De kosten van de overgang naar een veilige en welvarende toekomst zijn enorm en een taak van tientallen jaren.

Tijdens zijn eerste ambtsjaar nam Biden er een paar mijlpalen: investeringen in infrastructuur, technologie, schone energie, sociale programma’s en diversiteit van het personeelsbestand. Hij trok ons ​​uit het moeras in Afghanistan, dwong regimeverandering af en beloofde een buitenlands beleid voor de middenklasse. Een jaar later kunnen wij Amerikanen morgen afscheid nemen.

Met tweeledige steun van gevestigde politici, plutocraten en experts, heeft Biden ons nu betrokken bij een vierledige wereldwijde kruistocht tegen Rusland, China, Iran en een steeds veranderende lijst van terroristische doelen.

Geen van deze ‘vijanden’ vormt een bedreiging voor het voortbestaan ​​of het welzijn van de Amerikanen. En Amerika’s staat van dienst van het vertroetelen van dictators en folteraars, het schenden van internationaal recht en het binnenvallen van andere landen, spot met de bewering dat we vechten voor universele menselijke waarden.

Het centrale conflict in elk oorlogstheater betreft de controle van de Verenigde Staten over de geografische allianties van andere naties. De strijdkrachten van de Verenigde Staten zijn presenteren aan 750 bases in 80 landen. Analisten aan zowel links als rechts hebben lang geleden geconcludeerd dat dit “uitstekende” leger opgeblazen, inefficiënt en te duur is. Het Just War Machine-budget voor 2024 is $ 842 miljard. Voeg het geld voor Homeland Security, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het voorgestelde budget voor veteranenuitkeringen toe, en je hebt een tabblad voor nationale veiligheid van meer dan $ 1,3 biljoen. Veel geld voor een leger dat sinds 1945 geen serieuze oorlog heeft gewonnen.

En tegen een kleine politieke prijs. Door het project in 1973 af te schaffen, vernietigde Richard Nixon de anti-oorlogsbeweging vrijwel. Tien jaar later liet Ronald Reagan politici zien hoe ze geld konden lenen van de rest van de wereld om het leger te financieren, binnenlandse onvrede de kop in te drukken en belastingen te verlagen, terwijl ze zichzelf ‘fiscale conservatieven’ noemden. Omdat er veel vraag was naar de dollars die we printen als de reservevaluta van de wereld, zouden we ze niet hoeven terug te betalen.

Zolang deze eeuwige oorlogen zich beperkten tot afgelegen locaties die de meeste Amerikanen niet op een kaart konden vinden, en de contracten van het Pentagon sluw werden verdeeld over congresdistricten, was alles politiek beheersbaar. Beschermd door afstand en dollars konden Amerikanen Team America aanmoedigen op hun infotainmentkanalen. Geïsoleerd van hun kiezers konden politici spelen en profiteren van het ‘grote spel’ van de mondiale geopolitiek.[ad_2]