[ad_1]

Deze week schikte Dominion Voting Systems de rechtszaak wegens laster van $ 1,6 miljard tegen Fox News Corp voor $ 787,5 miljoen. De schikking werd bereikt net voordat advocaten van beide partijen openingsverklaringen aflegden in wat naar verwachting een succesvolle rechtszaak zou worden, maar nadat Fox bijna al zijn voorlopige moties had verloren.

Het is een goede schikking voor Fox, die zichzelf de verlegenheid van een rechtszaak heeft bespaard die de leugens van het netwerk en de vele mensen in het netwerk die waarschijnlijk wisten dat ze logen, verder zou hebben blootgelegd. Het is eerlijk gezegd belachelijk dat Fox deze zaak niet eerder heeft opgelost, voordat het meeste bewijs tegen haar bekend was, en voor minder geld. Ja, 787,5 miljoen dollar is een fors bedrag, zelfs voor een bedrijf dat meer dan 16 miljard dollar waard is, maar het is niet overweldigend. (Ook zal ten minste een deel van dit bedrag worden betaald door verzekeringsmaatschappijen.)

De schikking is ook goed voor Dominion, en nog beter voor Staple Street Capital, de private-equityfirma die in 2018 een meerderheidsbelang in het bedrijf verwierf voor ongeveer $38 miljoen. Staple Street’s aandeel in de schikking goed voor ongeveer 1.500 procent terugverdientijd in slechts vijf jaar. Er is mij verteld dat kapitalisten deze cijfers belangrijk vinden, en ik kan me voorstellen dat de meesten van hen hun eigen 5-jarigen zouden verkopen voor een rendement van 1500%. Bovendien kan Dominion nog steeds stemmachines verkopen aan staten die niet door fascisten worden bestuurd.

Maar de schikking is niet goed voor de Amerikaanse democratie. Fox News is misschien wel de meest destructieve kracht in de Amerikaanse politiek: 24 uur per dag, zeven dagen per week levert het rechtse propaganda en desinformatie aan miljoenen kijkers en kiezers. Dominion had een reële kans om Fox te ontmaskeren, zijn machine voor het maken van haat naar buiten te brengen, zijn leiders onder ede in de getuigenbank te zetten en hen te dwingen uit te leggen hoe ze de grote leugen hadden gepusht terwijl ze wisten dat het in feite een leugen was. leugen. Dat gebeurde echter niet. Dominion kan een prijs op zijn reputatie zetten, maar je kunt Fox niet echt verantwoordelijk houden voor wat het de democratische autonomie heeft aangedaan.

Dus Fox betaalde en Dominion nam het geld, en nu zijn veel mensen teleurgesteld. Maar het probleem is eigenlijk groter dan de schikking – en dat is omdat, schikking of niet, zo is het civielrechtelijke systeem ontworpen om te werken.

Burgerlijk procesrecht gaat ervan uit dat geld hetzelfde is als aansprakelijkheid. We hebben een strafrechtsysteem dat geacht wordt niet-geldelijke straffen op te leggen aan mensen die misdaden plegen. Maar Fox heeft geen enkel strafrecht overtreden. Liegen is geen misdaad, noch het verspreiden van propaganda of verkeerde informatie, en de meeste mensen die dit lezen zullen het waarschijnlijk met me eens zijn dat het eigenlijk een goede zaak is. Het strafrechtelijk systeem straft kleine vergrijpen zowel te strafbaar als mensen (vooral de armen) die voor deze misdrijven zijn veroordeeld, te veel op te sluiten. Ik denk niet dat we meer misdaden willen uitvinden en meer mensen in de gevangenis willen gooien voor het overtreden van aanvullende wetten. Als we liegen strafbaar zouden stellen, garandeer ik je dat er meer arme mensen in de gevangenis zouden belanden dan de leidinggevenden van Fox News.[ad_2]