[ad_1]

Een groep van 61 leden van het Huis heeft een begrotingsvoorstel ingediend om de impasse tussen de Republikeinen van het Huis en de regering-Biden op te lossen nu de Verenigde Staten op weg zijn naar een faillissement.

De Problem Solvers Caucus (PSC), bestaande uit grotendeels gematigde leden van het Huis met een ongeveer gelijk aantal Democraten en Republikeinen, een samenvatting gepubliceerd van hun voorstel op woensdag. Het voorstel roept op tot opschorting van het schuldplafond, zonder limiet op het lenen van dollars, tot het einde van het jaar, evenals maatregelen om het tekort te stabiliseren.

“Ik zou vandaag zonder verplichtingen stemmen om het schuldenplafond te verhogen”, zei de democratische vertegenwoordiger. Scott Peters uit Californië, een van de CPS-leden die mede leiding gaf aan de taskforce voor schulden en tekorten, zei in het persbericht op het rapport. Hij voegde eraan toe dat een “[f]Het niet opheffen van het schuldenplafond zou een catastrofale afstand doen van onze verantwoordelijkheden als wetgevers. (GERELATEERD: Kevin McCarthy stelt hoger schuldenplafond voor, diepe bezuinigingen in budgetplan)

Volgens het plan van de PSC zou de opschorting van het schuldplafond tegen 31 december 2023 worden omgezet in een numerieke limiet, en duren tot 28 februari 2025, op voorwaarde dat er aan het einde van het jaar een overeenkomst wordt bereikt over het terugdringen van het tekort. Dit staat in contrast met het begrotingsvoorstel van Kevin McCarthy, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Limit, Save, Grow Act – ook woensdag vrijgegeven, waarin een verhoging van het schuldplafond van $ 1,5 biljoen wordt vastgesteld die elke wanbetalingsdatum met 11 maanden zou verlengen.

Het plan vermijdt elke directe vermelding van bezuinigingen op de overheidsuitgaven. Terwijl McCarthy en de House Conservatives bezuinigingen hebben voorgesteld in wat zij “uitgavengolfop energiebelastingkredieten en de Internal Revenue Service hebben congresdemocraten en de regering Biden zich verzet tegen eventuele bezuinigingen en beschuldigden ze de GOP ervan te proberen de federale uitkeringen als onderdeel van de ziektekostenverzekering en sociale zekerheid te verlagen.

Senaatsleider Chuck Schumer gemeld dat elk wetsvoorstel met bezuinigingen de Senaat niet zal passeren, terwijl Biden aangegeven dat hij een dergelijk voorstel zal vetoën.

“Mijn manier of de snelweg ‘werkt niet in een verdeelde regering'”, zei de Republikeinse vertegenwoordiger Don Bacon uit Nebraska, een andere medevoorzitter van de taskforce, in het persbericht.

PSC-schuldplafondkader door Stichting Dagelijks Nieuws van de beller op Scribd

Het is onduidelijk of een dergelijk voorstel de steun van een meerderheid van de leden van het Huis voor goedkeuring zou kunnen krijgen, of dat alle PSC-leden het voorstel van hun caucus zelfs steunen. Zelfs Peters concludeerde dat hij niet unaniem was en zei dat hij werd gesteund door “meer dan 75%”, maar zonder een cijfer te specificeren, aldus het persbericht.

Peters en Bacon, evenals medevoorzitter en democratische vertegenwoordiger. Ed Case uit Hawaï, werd gecontacteerd voor commentaar, evenals het Witte Huis, Schumer en McCarthy, door de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]