[ad_1]

Een voormalige hooggeplaatste huisdemocraat hielp in het eerste kwartaal van 2023 $ 70.000 te lobbyen voor TikTok, per openbare aanvraag.

Voormalig vertegenwoordiger Joe Crowley, die voor het laatst diende als de vierde House Democraat als voorzitter van de House Democratic Caucus, werd een lobbyist voor TikTok en vertegenwoordigde het bedrijf op Capitol Hill in het eerste kwartaal van 2023. volgens een onthulling ingediend bij het Congres onder de Lobbying Disclosure Act. Crowley’s werk, gedaan onder de firma Dentons LLP, verdiende volgens de onthulling $ 70.000 aan inkomsten, die werd gemarkeerd omdat het de drempel van $ 5.000 voor klein werk overschreed.

Crowley diende tot 20 jaar in het Congres tot 2019 en werd beschouwd als een mogelijke vervanger van voorzitter van het Huis Nancy Pelosi als leider van het Huis van de Democraten, totdat hij werd verslagen in de voorverkiezingen van 2018. Democraat uit het 14e congresdistrict van New York door de huidige Rep. Alexandrië Ocasio-Cortez. (GERELATEERD: ALEXANDER FLEISS: TikTok – Onschadelijke afleiding of nationaal veiligheidsrisico?)

Openbaarmakingsformulier LD-2 door Stichting Dagelijks Nieuws van de beller op Scribd

Crowley stond gezamenlijk op de lijst met de voormalige Republikeinse Rep. Jeff Denham uit Californië die, net als Crowley, het Congres in 2019 verliet maar nooit in de GOP-leiding diende.

TikTok, een app voor sociale media die eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance, is onder intensief toezicht van het congres gekomen vanwege zorgen over de privacy van de gegevens van Amerikanen in de app, wat heeft geleid tot verschillende pogingen om het van de Amerikaanse markt te weren. TikTok is voorbij 150 miljoen gebruikersaccounts in de Verenigde Staten, aldus het bedrijf.

Crowley’s tijd als lobbyist voor TikTok viel samen met een spraakmakende hoorzitting van het congres met getuigenissen van de CEO van het bedrijf, Shou Zi Chew, een Singaporese directeur. Crowley hield volgens Politico voorafgaand aan de hoorzittingen presentaties aan de hoogste huisdemocraten om Shou voor te bereiden. volgens Beleid.

Crowley is een van de vele TikTok-aanwervingen van spraakmakende politieke figuren, als onderdeel van een influencer-strategie in Washington, DC om het bedrijf in de Verenigde Staten actief te houden. Deze inspanning omvat advertenties op de metrolijnen van de Metropolitan Transportation Authority van de stad en grote, op het publiek gerichte sponsoring, zoals zijn sponsoring van het Politico Playbook en The Hill, een congresgerichte krant.

De zorgen van de VS over TikTok komen voort uit de locatie van de belangrijkste servers in China, evenals de nationale veiligheidswet van dat land, die alle Chinese bedrijven verplicht om alle door de overheid gevraagde gegevens te verstrekken.

Crowley en TikTok zijn benaderd door de Daily Caller News Foundation voor commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]