[ad_1]

“[DeSantis] bevindt zich vandaag in een veel zwakkere positie dan een paar maanden geleden. Trump staat in een veel sterkere positie’, zegt Sarah Longwell, een gematigde Republikeinse strateeg. DeSantis, zei ze, ‘had een paar zware weken’.

Terwijl DeSantis uit de race blijft – hij is van plan om mee te doen nadat de wetgevende zitting in Florida de komende weken is afgelopen – begint Trump zijn steun te verstevigen. De voormalige president en een PAC die hem steunt, gebruiken de tijd om de gouverneur van Florida te hameren.

Drie republikeinen uit Florida sloten zich deze week aan bij vier van hun collega’s om Trump te steunen: Rep. Greg Steube kondigde maandagavond zijn steun aan de voormalige president aan op Newsmax, Rep. John Rutherford twitterde zijn steun Dinsdagmiddag en Rep. Brian Mast vertelde CNN hij zou bij Trump zijn. Vervolgens bevestigde hij zijn steun aan POLITICO en voegde eraan toe dat hij voorzitter zou kunnen zijn van een commissie van veteranen die de ex-president steunen.

In een andere lichtgewicht, Republikeinse Texas Rep. Lance Goeden bracht dinsdag een verklaring uit waarin hij opmerkte dat hij een “positieve ontmoeting” had met DeSantis, maar Trump nog steeds steunt.

Tegelijkertijd ging een Trump-ondersteunende PAC de ether op met een advertentie waarin werd beweerd dat DeSantis de sociale zekerheid en Medicaid zou schrappen – terwijl hij hem bespotte omdat hij blijkbaar ooit chocoladepudding met zijn vingers had gegeten. (DeSantis lachte om de prik in een interview met Piers Morgan vorige maandzeggen dat hij geen geheugen had en het onzin noemen.)

Een woordvoerder van DeSantis reageerde niet op verzoeken om commentaar, maar zijn bondgenoten begonnen terug te dringen.

Een PAC die het ondersteunt heeft plaatsten hun eigen advertentieeen clip laten zien waarin hij belooft de rechtenprogramma’s intact te houden en deze te contrasteren met een andere video van Trump die aangeeft dat hij zou overwegen ze te schrappen.

De Never Back Down PAC probeerde dinsdag te concurreren met Trump voor goedkeuringen in Florida en kondigde de steun van de vertegenwoordiger aan. Laurel Lee (R-Fla.), die als staatssecretaris had gewerkt. In zijn verklaring noemde Lee zijn “karakter” en “toewijding aan conservatieve kernprincipes” voordat hij zich concentreerde op wat het belangrijkste contrast tussen DeSantis en Trump zou moeten zijn: “Ron DeSantis vecht voor wat ertoe doet, en hij wint wanneer het er het meest toe doet. »

In Washington sprak DeSantis een volle zaal toe bij de Heritage Foundation, waar congresmedewerkers en zijn gezin leden bijwoonden.

Veel wetgevers waren niet klaar om DeSantis te onderschrijven, maar waren nieuwsgierig naar zijn platform en zijn staat van dienst. DeSantis trok een grote opkomst, zelfs toen demonstranten buiten scandeerden.

“Ik wil een echt robuuste voorverkiezingen zien. Ik denk dat het gezond zou zijn voor de Republikeinse Partij om een ​​echt robuust debat over de kwesties te voeren”, zei de vertegenwoordiger. John Curtis (R-Utah) zei. “En ik zou graag willen zien of het Nikki Haley of Ron DeSantis is of een paar van de anderen die misschien kandidaat zijn die niet hebben aangekondigd … Er zijn een aantal zeer scherpe potentiële Republikeinse kandidaten die zich kandidaat stellen voor het presidentschap. Ik zou iedereen opzoeken. . welke van hen.”

Toch uiten verschillende Republikeinse strategen die kritiek hebben geuit op Trump hun bezorgdheid over de vooruitzichten van DeSantis. Het peilingsgemiddelde van FiveThirtyEight laat zien dat hij 23 punten achter Trump staat, maar nog steeds ver voor op alle anderen op het veld.

“In veel opzichten was hij de koploper, zelfs vóór Trump. Hij vond het een beetje moeilijk om de beste manier te vinden om hiermee om te gaan”, zei de Republikeinse agent Mark Graul uit Wisconsin, die denkt dat DeSantis “een zeer sterke kandidaat” blijft. “ernstig”.

“DeSantis is in DC en probeert enkele vermeldingen binnen te halen, want elke keer dat Trump een andere vermelding krijgt, haalt hij er een hele nieuwscyclus uit”, voegde Longwell toe, die focusgroepen leidt en The Bulwark publiceert. “DeSantis staat op het punt om Trump onvermijdelijk te laten lijken.”

Sommige donateurs en supporters beginnen zich zorgen te maken over de levensvatbaarheid van DeSantis. Ze maken zich zorgen over de schijnbare kracht van Trump, versterkt door de terugslag van de aanklacht van de aanklager van Manhattan. En in een ongewoon geval, top GOP-donor Thomas Peterffy vertelde het Financieele Dagblad hij onthoudt financiële steun aan het bod van DeSantis vanwege “zijn standpunt over abortus en het verbieden van boeken”.

De verhuizing is niet alleen een financiële klap; het ondermijnt het argument van DeSantis dat alleen “ontwaakte” democraten last hebben van zijn steun voor wetgeving die gemarkeerde boeken uit de schappen van schoolbibliotheken verwijdert totdat het boek wordt verboden of geschikt wordt geacht.

Als DeSantis moeite had om de sterrenbehandeling in Washington te krijgen, was het in zijn thuisland ook niet bepaald gemakkelijk voor hem. Zijn lange strijd met Disney heeft geleid tot verdere kritiek van andere Republikeinen, waaronder de gouverneur van New Hampshire. Chris Sununu en voormalig New Jersey. Overheid Chris Christie.

“Hij ziet eruit als een gouverneur. Hij bereikte maanden geleden zijn hoogtepunt”, zei een ex-republikeinse politicus uit New York die Trump steunt maar DeSantis mag en anonimiteit kreeg om vrijuit te spreken over de dynamiek van de race. . “Ik denk niet dat het feest doorgaat tot we klaar zijn [Trump’s] comeback-kansen De weg naar DeSantis 2028 loopt via Trump 2024.”

De persoon voegde eraan toe: “Vandaag verlossing, morgen DeSantis.”

Gary Fineout en Ally Mutnick hebben bijgedragen aan dit rapport.[ad_2]