[ad_1]

Bijna tweederde van de Democraten zegt dat Sen. Dianne Feinstein uit Californië zal naar verwachting aftreden omdat ze vanwege een gezondheidsprobleem lange tijd afwezig is in Washington, volgens een nieuwe peiling.

Uit de peiling van Economist/YouGov bleek dat 65% van de Amerikaanse volwassenen en 64% van de Democraten vindt dat ze moet aftreden.

Uit de peiling blijkt dat 78% van degenen met een ongunstige mening over mevrouw Feinstein zou willen dat ze aftreedt, terwijl 64% van degenen met een positieve mening over de senator zegt dat ze moet vertrekken.

SP. Feinstein, 89, is al meer dan een maand afwezig in de Senaat omdat ze herstelt van gordelroos.

De oude Democraat is niet van plan om in 2024 herverkozen te worden, maar sommige van haar partijgenoten willen dat ze vertrekt vanwege problemen met het verplaatsen van door president Biden aangestelde rechters naar de Senaat.

Enkele prominente democraten, waaronder Rep. Ro Khanna uit Californië, hebben een beroep gedaan op mevrouw Feinstein om af te treden, omdat ze door haar onduidelijke terugkeerdatum niet in staat is om essentiële taken uit te voeren.

SP. Feinstein vroeg democratische leiders om haar tijdelijk te vervangen in de Senaatscommissie voor rechterlijke macht, zodat het panel rechters kon bevorderen, maar de Republikeinen blokkeerden het verzoek.

Sommige bondgenoten van Feinstein, waaronder voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, zeggen dat er met twee maten wordt gemeten, aangezien mannelijke senatoren in het verleden met gezondheidsproblemen hebben gestreden, maar niet onder druk zijn gezet zoals bij het verlaten van Washington.

Gevoel. Mitch McConnell, Republikein van Kentucky, en John Fetterman, Democraat van Pennsylvania, keerden onlangs terug naar Capitol Hill na gezondheidsgerelateerde afwezigheid, maar werden niet onder druk gezet door hun respectievelijke voorverkiezingen om af te treden.

The Economist/YouGov hield online-interviews voor zijn peiling van 15-18 april onder 1.500 Amerikaanse volwassenen. Het onderzoek heeft een foutenmarge van plus of min 3,2 procentpunten.[ad_2]