[ad_1]

JACKSONVILLE, Florida. — Overheid. Ron DeSantis zit steeds meer in de touwen tegen voormalig president Donald Trump, die schreeuwt om steun van het congres en overwinningen in de peilingen, terwijl zijn campagne probeert te voorkomen dat de heer DeSantis officieel deelneemt aan de presidentiële race.

Degenen die dicht bij de campagne van de heer Trump in 2024 staan, zeggen dat zijn team agressief handelt om de populaire gouverneur van Florida te kleineren en zijn niet-aangegeven kandidatuur te verpletteren om hem ervan te weerhouden het op te nemen tegen de heer Trump voor de GOP-nominatie.

“Ze willen een voet op zijn keel houden”, vertelde een GOP-strateeg met nauwe banden met de Trump-campagne aan The Washington Times. “Ze willen DeSantis uit de race bevriezen.”

Het Trump-team wordt opgeschrikt door de gouverneur van Florida, die deelnam aan een blitz van een week na zijn historische dubbelcijferige herverkiezing in november.

Trump-campagnemedewerkers verzadigen sociale media met hits over meneer DeSantis. Ze promoten het groeiende aantal peilingen van meneer Trump en zijn cascade van steunbetuigingen. De op Trump afgestemde super PAC MAGA Inc. valt de gouverneur van Florida aan in de ether in een advertentie waarin hij wordt afgeschilderd als een kwijlende politicus die wil bezuinigen op socialezekerheidsuitkeringen.

De bewering werd weerlegd door een op DeSantis afgestemde PAC.

Terwijl de 44-jarige rijzende GOP-ster zijn presidentiële kandidatuur voor 2024 nog moet bekendmaken en dat waarschijnlijk pas in mei zal doen, leidt de heer DeSantis de weg door kritieke veldstaten. toe in de nationale retailpolitiek en peilt naar steun.

Zijn aanhangers zeggen dat de aanvallen van de heer Trump een signaal zijn dat de heer DeSantis een serieuze bedreiging vormt voor de zoektocht van de voormalige president naar een tweede termijn in het Witte Huis.

“Trump geeft miljoenen dollars uit aan een man die niet eens in de race zit”, vertelde Erin Perine, woordvoerster van de nieuwe DeSantis Super PAC Never Back Down, aan The Times. “Wat zegt dat je? Ze zien dat de gouverneur sterk is. Ze weten dat de gouverneur goed is in het bouwen van coalities. Kijk naar de stemmen die hij kreeg in 22 tussentijdse verkiezingen. Hij veranderde het politieke landschap in Florida. Natuurlijk gaat het Trump-team dat doen wees daar bang voor. Daarom zijn ze geobsedeerd door een man die op dit moment niet eens kandidaat is. Ze zijn geobsedeerd door hem.

De heer DeSantis reisde onder andere naar Iowa, Ohio, New Hampshire, Nevada, Pennsylvania, Illinois en Texas, en hield woensdag opmerkingen in Charleston en Spartanburg, in Caroline vanuit het zuiden.

Hij zal vrijdag de conservatieve Heritage Foundation in de omgeving van Washington toespreken en zaterdag de GOP-staatsconventie in het donkerrode Utah toespreken.

De heer DeSantis promootte een reeks successen die hem hielpen nationale bekendheid te verwerven als een succesvolle conservatieve gouverneur die liberaal beleid bestreed terwijl hij de bevolking en economie van de staat liet groeien.

Toen hij in de nationale schijnwerpers kwam, kreeg de heer DeSantis te maken met een spervuur ​​van kritiek op beleidsstandpunten en struikelde hij.

Haar beslissing om een ​​wet in Florida te ondertekenen die abortus verbiedt na zes weken zwangerschap, heeft enkele grote GOP-donoren van zich vervreemd, die zeggen dat het haar pijn zal doen als kandidaat voor de algemene verkiezingen. DeSantis moest terugkomen op zijn alom bekritiseerde verklaring waarin hij vraagtekens zette bij de Amerikaanse hulp aan Oekraïne in zijn strijd tegen de invasie van Rusland, die hij een “territoriaal geschil” noemde.

Ondanks de tegenslagen meet dhr. DeSantis ver voor op alle andere GOP-primaire kandidaten, zowel verklaarde als hypothetische, met uitzondering van dhr. Trump.

Een persoon die dicht bij een top GOP-donor stond, zei dat het handjevol donoren dat lijkt weg te lopen van meneer DeSantis, dit om verschillende redenen doet. Sommigen liepen over zijn standpunt over abortus over en anderen werden ontmoedigd door zijn aanvankelijke commentaar op de oorlog in Oekraïne.

Maar de persoon sloot niet uit dat donoren zich weer achter meneer DeSantis zouden scharen.

“Dit zijn lange campagnes en ze gaan door dit soort eb en vloed”, zei de persoon. “Ik denk niet dat er reden tot paniek is als je nu een DeSantis-fan bent. Ik denk dat ze het schip natuurlijk zo snel mogelijk recht moeten zetten.

Uit nationale peilingen blijkt dat de heer Trump een voorsprong van twee cijfers heeft op de heer DeSantis, een voorsprong die is gegroeid sinds de heer Trump in 2016 door de districtsadvocaat van Manhattan, Alvin Bragg, werd aangeklaagd wegens vermeende stille geldbetalingen.

Hoewel de heer Trump een aanzienlijke nationale voorsprong heeft, geven sommige peilingen aan dat de heer DeSantis veel competitiever is dan de heer Trump in kritieke staten met vroege stemming.

De heer Trump is over het algemeen de leidende GOP-genomineerde, maar de heer DeSantis is duidelijk de tweede keuze, en hij trekt de belangstelling van GOP-megadonoren die op zoek zijn naar een alternatief voor Trump in 2024 en de gouverneur van Florida als de meest geschikte beschouwen. levensvatbare kandidaat bij de algemene verkiezingen.

Never Back Down, de PAC die DeSantis steunt, haalde in slechts één maand $ 30 miljoen op.

M. Tot nu toe heeft de aantrekkingskracht van DeSantis geleid tot een totale oorlog in het hoofdkwartier van Trump.

Het Trump-team probeerde deze week de poging van meneer DeSantis om steun van de Republikeinen van het Huis te winnen, te verijdelen. Het Trump-team prees een hele reeks steun van het congres voor de voormalige president, waaronder veel van de delegatie uit Florida, op dezelfde dag dat de heer DeSantis een privé-ontmoeting had met GOP-wetgevers in de buurt van Capitol Hill.

Een Republikeins Huis, Rep. Lance Gooden uit Texas steunde de heer Trump publiekelijk onmiddellijk na het verlaten van de ontmoeting met de heer DeSantis. De heer Gooden prees de heer DeSantis voor “prijzenswaardig werk in Florida”, maar zei dat de heer Trump “de enige leider is die Amerika kan redden van de linkse aanval waar we momenteel mee te maken hebben”.

Degenen die dhr. DeSantis zegt dat goedkeuring door het congres niet essentieel is en denkt dat de gouverneur van Florida een kans heeft om Trump neer te halen in de voorverkiezingen, waar ze het over een periode van maanden van staat tot staat zullen opnemen.

DeSantis-aanhangers zeggen dat Trump waarschijnlijk zijn steun zal verliezen als hij meer aanklachten krijgt. De 34 aanklachten tegen de voormalige president in New York zijn slechts een deel van zijn juridische problemen.

De voormalige president wordt onderzocht door Jack Smith, een speciale raadsman die is aangesteld door procureur-generaal Merrick Garland. De heer Smith houdt toezicht op een strafrechtelijk onderzoek in twee delen naar de heer Trump: zijn betrokkenheid bij de aanslag van 1 januari. Op 6 februari 2021, oproer bij het Capitool en bezit van geheime documenten in zijn huis in Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida.

“Ik zie niet in hoe je een campagne kunt voeren als je te maken hebt met advocaten, in de rechtszaal moet zitten, wat hij ook moet doen, bovenop ouder zijn en een dunne huid hebben, en gewoon niet in staat zijn om het soort campagne te voeren.” hij wil rennen, “vertelde Ed Rollins, een oude GOP-strateeg en adviseur van super PAC Ready for Ron, aan The Times. “Ik zie hem gewoon niet als een levensvatbare kandidaat.”

Hij zei dat de heer DeSantis het belangrijkste alternatief van de GOP is en bedoeld is “om in de loop van de tijd een deel van de uitgeholde steun van Trump terug te winnen”.[ad_2]