[ad_1]

NEW YORK – Een advocaat van Donald Trump meldde woensdag dat het onwaarschijnlijk is dat de voormalige president volgende week een civiel proces zal bijwonen waarin een columnist hem ervan beschuldigde haar in de jaren negentig in een kleedkamer te hebben verkracht.

Advocaat Joe Tacopina vroeg de rechter die het proces vanaf dinsdag zal voorzitten of hij de juryleden zou vertellen dat de afwezigheid van Trump bedoeld was om de logistieke lasten te vermijden waarmee New York en het rechtssysteem te maken zouden krijgen als Trump aanwezig zou zijn.

Tacopina sloot niet uit dat Trump het proces nog steeds zou kunnen bijwonen, en zei dat juryleden moeten worden verteld dat zijn “aanwezigheid is verontschuldigd tenzij en totdat een van beide partijen roept om te getuigen”.

Rechter Lewis A. Kaplan had de advocaten gevraagd uiterlijk donderdag te zeggen of hun cliënten voor het hele proces of een deel ervan zouden verschijnen.

E. Jean Carroll, die de beschuldigingen van verkrachting voor het eerst openbaar maakte in een memoires uit 2019, zei via haar advocaten dat ze het hele proces zou bijwonen.

Trump heeft er herhaaldelijk op aangedrongen dat hij Carroll nooit in de winkel heeft ontmoet en niet wist wie ze was.

Tacopina zei in een brief aan Kaplan dat Trump “ter terechtzitting wil verschijnen”, maar de juryleden moeten erop worden gewezen dat, hoewel er geen rechtzoekende hoeft te verschijnen voor een civiel proces, “de afwezigheid van de beschuldigde in deze zaak met opzet de logistieke lasten die zijn aanwezigheid als voormalig president zou veroorzaken in het gerechtsgebouw en in New York.

De advocaat van Carroll, Roberta Kaplan, spotte met het verzoek om juryleden te vertellen dat Trump niet aanwezig is bij het proces “als een soort gunst aan de stad New York”.

Ze merkte op dat de federale rechtbanken van New York City en Manhattan grote processen zonder incidenten hebben georganiseerd, waaronder enkele waarbij beruchte terroristen betrokken waren. En ze zei dat ze Trump niet naar de tribune zou roepen om als getuige te getuigen, omdat ze erop kan vertrouwen dat de juryleden delen van haar vier uur durende videodepositie laten zien.

“Als meneer Trump besluit om niet op zijn eigen proces te verschijnen wegens aanranding en laster, mag de jury de gevolgtrekkingen maken die ze willen”, schreef de advocaat, die geen familie is van de rechter.

Ze voegde eraan toe dat het moeilijk was om haar argumenten te erkennen in het licht van haar recente reisschema.

“Als meneer Trump een manier kan vinden om worstelkampioenschappen, politieke congressen, burgerlijke getuigenverklaringen en campagnebijeenkomsten bij te wonen, dan zou hij zeker de logistiek van het bijwonen van zijn eigen federale proces kunnen overwinnen”, zei hij.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]