[ad_1]

Vraag: U bent vader van drie kinderen. Ik ben ook een vader, en alle andere vaders die ik ken, we praten constant over zaken als kinderopvang, onderwijs, sparen voor de universiteit. Waarom denk je dat deze kwesties altijd worden bestempeld als vrouwenkwesties, alsof het bijna een speciale interesse is??

A: Het is geen speciale interesse. Het is ons collectieve en echt nationale belang.

Een beetje daarvan kan generatiegebonden zijn. Je denkt aan iemand die misschien 30, 40 jaar geleden lid is geworden van de Senaat, toen waren de culturele normen anders. [When] Ik kwam ongeveer 10 jaar geleden bij, ik was nog steeds luiers aan het verschonen. Ik herinner me de eerste keer dat ik de badkamer van een restaurant binnenliep waar geen kleedkamer was. De Californische wet vereist nu omkleedstations in zowel heren- als damestoiletten. Waarom heeft niemand hier eerder aan gedacht? De culturele normen waren een beetje anders – niet goed of slecht, alleen het bewustzijn van mensen evolueert in de loop van de tijd over dit spul.

Vorig jaar kwam mijn vrouw, Angela, naar de lunch van de echtgenoten van de Senaat met de first lady. Traditiegetrouw is er die avond een diner georganiseerd door Republikeinse en Democratische leiders voor senatoren en hun echtgenoten. Nou, mijn twee jongste kinderen kwamen omdat we niemand hadden om voor ze te zorgen, maar ze zijn gewoon leden en echtgenoten – geen kinderen. Dus daar zijn we niet heen gegaan. Misschien zetten ze volgend jaar wel een kindertafel neer.

Vraag: U bent onlangs vice-president van DSCC geworden met Sen. Tina Smith uit Minnesota. Wat is de reikwijdte van deze rol? Hoe deel je verantwoordelijkheden met Sen. Smith en president Gary Peters van Michigan?

[ad_2]