[ad_1]

Artikel inhoud

Het was misschien geen verrassing, maar dat maakt het niet minder geweldig.

Artikel inhoud

Voor het tweede jaar op rij is de Dustin Wolf van de Calgary Wranglers de winnaar van de Aldege ‘Baz’ Bastien Memorial Award als de beste keeper van de AHL voor het seizoen 2022-23.

Artikel inhoud

Het is het vierde jaar op rij dat Wolf is uitgeroepen tot de beste doelman in zijn competitie nadat hij de Del Wilson Trophy won als de beste schotstopper van de WHL toen hij speelde voor de Everett Silvertips in 2019-20 en ’20-21.

Artikel inhoud

“Aan het einde van mijn carrière mag je naar huis gaan en alle hardware in je schappen bekijken”, zei Wolf woensdag vanuit de Saddledome. “Maar de hardware die ik op mijn plank wil hebben, is op dit moment een Calder Cup en uiteindelijk een Stanley Cup. In de tussentijd zijn deze cool om op je cv te hebben, maar je komt nergens zonder de jongens voor je. Ik Ik heb het geluk gehad goede teams voor me te hebben.”

Artikel inhoud

Wolf was dit seizoen een absolute no-brainer voor de prijs en leidde de AHL in elke belangrijke statistische categorie. Hij was eerste in overwinningen (42), reddingspercentage (.932), goals-tegen-gemiddelde (2.09) en shutouts (zeven).

Zijn prestaties waren de sleutel tot het afsluiten van het reguliere seizoen door de Wranglers met het hoogste record van de competitie (51-17-4).

De Wranglers zijn nu in de eerste ronde gedag terwijl ze wachten op hun tegenstander in de tweede ronde in de play-offs van de Calder Cup.

Wolf, geselecteerd door de Calgary Flames in de zevende ronde, 214e algemeen in de NHL Draft 2019, maakte zijn Hoofdklasse-debuut in de laatste wedstrijd van het team van het seizoen. 3-1 beslissing over de San Jose Sharks.

De 22-jarige is de eerste doelman die de Bastien Award in opeenvolgende seizoenen heeft gewonnen sinds de oprichting in 1984.

“Het voelt goed. Het is lonend,” zei Wolf. “Het is duidelijk dat er veel bewijs gaat uit naar de groep jongens die we in de kleedkamer hebben. Ik probeer gewoon naar buiten te gaan en pucks tegen te houden en ze helpen me met al het andere. Het maakt mijn leven vrij gemakkelijk. Ik probeer gewoon om focus erop om het team elke avond een kans te geven om te winnen.

De Wranglers beginnen hun zoektocht naar de Calder Cup volgende week met twee wedstrijden in de Scotiabank Saddledome. Game 1 begint op 26 april en Game 2 vindt twee nachten later plaats. Beiden beginnen om 19.00 uur

daustin@postmedia.com

www.twitter.com/DannyAustin_9[ad_2]